Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

NeFUB-nieuws (mei): de kampioenen zijn bekend!


31-05-2017; 

Het seizoen zit er op! De kampioenswedstrijden zijn gespeeld en voor sommige teams is zelfs het voorseizoen voor 2017-2018 al weer begonnen. In deze nieuwsbrief lees je over de NeFUB ALV, de play offs en meer!

Bekerfinales
Op 13 mei 2017 werden de bekerfinales gespeeld. In beide wedstrijden stond UFC Utrecht tegenover UC Face Off. Het werd een prachtige dag voor Utrecht. Eerst wonnen de dames hun wedstrijd met 6-0, waarna de heren zelfs een nog grotere uitslag neerzetten: 3-11. Beide teams hebben hun seizoen later deze maand zelfs nůg mooier gemaakt, zoals verderop in de nieuwsbrief te lezen is.

Algemene ledenvergadering
Op dinsdag 23 mei 2017 vond de NeFUB ALV plaats. Er werd gesproken over o.a. de wedstrijdreglementen, de financiŽn van de NeFUB en de vernieuwde competitieopzet. Verderop op de site is meer te lezen en zijn de notulen in te zien.

Bondscoach NDT treedt af
Spike Braunius, de bondscoach van het Nationaal Damesteam, stopt als bondscoach. Zijn mandaat liep t/m het WFCQ (feb 2017) en was nog niet verlengd. Braunius heeft aangegeven zich niet herkiesbaar te willen stellen. De reden hiervoor is dat de NDT-spelersgroep komend seizoen niet deel kan nemen aan de 1e divisie (Heren). Braunius achtte dit noodzakelijk om het gat naar andere nationale damesteams te kunnen dichten. Wouter Buter neemt voorlopig zijn taken over, totdat een nieuwe bondscoach is aangesteld.

NK Jeugd
In het weekend van 20 en 21 mei werd het NK Jeugd gespeeld. Alle jeugdcompetities reisden af naar Utrecht, waar ze op zaterdag of zondag een aantal spannende wedstrijden speelden. Hier is de top 3 van elke divisie:

A/B-jeugd
1e: UFCU Leidsche Rijn A/B1 (Utrecht)
2e: UFCG Selwerd A/B1 (Groningen)
3e: Sonics A/B1 (Amersfoort)

C-jeugd
1e: Sonics C1 (Amersfoort)
2e: UFC Lions C1 (Rhenen)
3e: HSV C1 (Haren)

D-jeugd
1e: UFCU Lunetten D1 (Utrecht)
2e: UFC Groningen D2 (Groningen)
3e: HSV D2 (Haren)

E-jeugd
1e: Sonics E1 (Amersfoort)
2e: UFCU Lunetten E1 (Utrecht)
3e: UFC Lions E1 (Rhenen)

Vacatures
De NeFUB zoekt versterking! We zoeken een secretaris, AB-lid Topsport, vertrouwenspersoon, een projectleider en kascommissieleden. Meer informatie is hier te vinden! Ten slotte kunnen ook de scheidsrechters-, competitie- en mediacommissie nog extra mensen gebruiken. Heb je vragen en/of interesse? Mail naar info@nefub.nl en wij helpen je verder!

#FloorballNL
Zet je wel eens foto's online, bv. op Instagram of Twitter? Gebruik dan de hashtag #FloorballNL. Zo kunnen wij makkelijker berichtjes van je vinden, liken en delen! Je vindt de NeFUB op Twitter op @NeFUB en op Instagram op @FloorballNL! Heb je foto's of informatie die je graag gedeeld ziet worden op onze social media? Mail dan naar media@nefub.nl of contact ons via de social media!

Vacature: bestuurslid Topsport
De NeFUB zoekt een Algemeen Bestuurslid (Topsport)!

Je bent aanspreekpunt voor topsporter, maar ook volwaardig gesprekspartner en vraagbaak voor iedereen die betrokken is bij (de begeleiding van) Topsporters in Floorball. Je maakt deel uit van het Algemeen Bestuur (AB) en vergadert in die rol elke twee weken mee (meestal via Skype).

Het AB-lid Topsport draagt zorg voor de uitvoering van het beleid dat de NeFUB hanteert over floorball en topsport, de nationale stafteams en hun handelen en de zorg voor begeleiding van de topsporters zelf. Daarnaast is het aan het bestuurslid Topsport om de stafteams te reviewen op uitvoer, functioneren en resultaat. Je laat je zien op momenten waarop topsport wordt beoefend, zoals tijdens finales.

De functie kost ongeveer drie uur per week. Wil je meer informatie of heb je nog vragen, laat het dan weten via info@nefub.nl.

UFC Utrecht grote winnaar finaleweekend
Nadat zowel Heren 1 als Dames 1 van UFC Utrecht de beker hadden gewonnen, bleken beide teams ook in de finale van de play offs de sterkste. De dames speelden een spannende wedstrijd tegen Hot Flames 1. Een achterstand (1-2) werd ongedaan gemaakt, waarna het team met 3-2 won en landskampioen werd. De heren speelden tegen Sonics en stonden binnen een paar minuten al met 3-0 voor. In het vervolg kwam Sonics iets beter in het spel, maar het verschil kon niet meer overbrugd worden, met een 7-4 eindstand als gevolg.

UFC Utrecht heeft dus alle vier de prijzen gewonnen dit seizoen, een geweldige prestatie. Wedstrijdverslagen zijn hier (dames) en hier te lezen. Op onze Facebookpagina vind je foto's!

Wedstrijdkalender en nieuwe competitieopzet heren
Tijdens de eerder genoemde ALV is besloten dat de herencompetitie anders ingedeeld zal worden. De divisies gaan van zes naar acht teams, waardoor de tweede divisie niet meer opgedeeld kan worden in noord/zuid. De speeldagen voor seizoen 2017-2018 zijn al wel bekend, klik hier voor meer informatie!

Mis niets meer!
Drie stappen om niets te missen van de NeFUB en van floorball in Nederland!

1: Ga naar onze Facebook, Twitter of Instagram.
2: LIKE en VOLG!
3: Blijf altijd op de hoogte!

Vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief? Neem contact op via media@nefub.nl.

Onze partners/sponsoren:
ZONE
Nederlandse Loterij
Floorball Academie Nederland


 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl