Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Floorball bedrijfssport Papendal succesvolle aftrap


28-06-2017; 

Arnhem, 19-6-2017
Via: 'Gelderse Sport Federatie'


Op donderdag 11 mei werd er een floorball clinic gegeven voor alle geÔnteresseerde medewerkers van Papendal door de oud bondscoach Daan Henningheim. Doel hiervan was de aftrap van het floorball bedrijfssport programma. De FAN (Floorball Academie Nederland) probeert hiermee een nieuwe doelgroep te bereiken en enthousiast te maken voor een frisse en snelle sport.

In totaal deden er 13 medewerkers vanuit verschillende organisaties mee. Sport en Zaken, NOC*NSF, Kiwa ISA Sport B.V en de Gelderse Sport federatie waren vertegenwoordigd. De deelnemers hebben kennis gemaakt met de sport die toch meer lijkt op ijshockey dan op veld hockey. Twee kanten van de stick gebruiken, passen met je voet en een flinke schouderduw hoort er bij. Het spel wordt gespeeld op een veld ter grootte van een zaalvoetbalveld en langs de randen staat een 50cm hoge boarding die te gebruiken is voor passing of om een speler voorbij te spelen. De intensiteit is hoog terwijl de sport relatief makkelijk is voor beginners. Plezier en even het hoofd leegmaken tijdens een drukke werkdag staat hierbij centraal.

Na de zomer komt er een mini 4 vs 4 toernooi waarbij de teams zich kunnen opgeven in groepen van 4 tot 6 personen.


 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl