Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

UFC Utrecht naar Euro Floorball Challenge


18-08-2017; 
Van 23 tot en met 27 Augustus wordt in Slowakije de Euro Floorball Challenge (EFC) gespeeld. UFC Utrecht, dat zowel bij de heren als Dames de dubbel pakte in de Nederlandse Floorball Competitie, speelt als Nederlands kampioen tegen de landskampioenen van ItaliŽ, Slowakije en Spanje. In totaal doen 8 teams mee aan het toernooi, dat gespeeld wordt in Trencin, op 3 uur reizen van Bratislava.

De EFC is vergelijkbaar met de Europa League voor voetbalteams. Aangezien Floorball in Nederland nog groeiende is, speelt de landskampioen in dit toernooi tegen andere ploegen uit minder grote floorball-landen. Winst in de EFC levert een plekje op in de Euro Floorball Cup, het toernooi voor de kampioenen van sterkere landen als Noorwegen, Letland, Duitsland en Estland. De winnaar van dat toernooi mag zich dan weer meten met de allersterkste clubs uit de top-4 van de floorballwereld: Zweden, Finland, Zwitserland en Tsjechie.

UFC Utrecht gaat met een sterke ploeg naar het EFC toernooi: Vrijwel alle spelers hebben ervaring opgedaan in het Nederlands team of in jong oranje. Dit heeft Utrecht te danken aan een van de grootste jeugdafdelingen van Nederland. Al in 2002 werd er begonnen met het trainen van jonge spelers en maar liefst tien van de dertien spelers die naar Slowakije afreizen komen voort uit eigen jeugd van UFC Utrecht. Aanvoerder Gijs Dieleman is positief over de kansen van de ploeg in Slowakije: "Tegen de kampioenen van Italie en Spanje maken we een goede kans om te winnen. De ploeg uit Slowakije (AS Trencin) is normaal gesproken een maatje te groot, maar met onze goed op elkaar ingespeelde ploeg kunnen we misschien ook tegen hen verassen. Het is super leuk om met al deze jongens, die elkaar al van jongs af aan kennen, af te reizen naar zo'n toernooi. De halve finale halen is een reŽle mogelijkheid, maar we willen natuurlijk stunten tegen de sterke Slowaakse teams."

De verrichtingen van UFC Utrecht zijn te volgen via de Facebook en Instagram van de Nederlandse Floorball en Unihockey bond. Uitgebreide statistieken en informatie over het toernooi kan men ook vinden op de website van de Internationale Floorball Federatie.


 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl