Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

UFC Utrecht en Hot Flames landskampioen 2017-2018


27-05-2018; 
Afgelopen weekend vonden de finales van de playoffs plaats, maar ook de NK's voor de jeugd. UFC Utrecht werd landskampioen bij de heren, terwijl bij de dames Hot Flames na penalty's er met de hoofdprijs vandoor ging.

Zaterdag
Op zaterdag 26 mei speelde de C/D/E-jeugd de Nederlandse Kampioenschappen. UFC Lions C1 werd C-kampioen, Groningen D1 werd D-kampioen. De Agents West E2 werden kampioen in de E-divisie. Blue Falcons 2 en FC Breda speelden een spannende wedstrijd voor promotie/degradatie, nipt gewonnen door de Falcons (8-7. Zij spelen volgend jaar in de eerste divisie, Breda degradeert.

De wedstrijd van de dag was natuurlijk die tussen de twee beste teams van Nederland: UFC Utrecht en FB Agents. Ze stonden ook al tegenover elkaar in de bekerfinale, welke werd gewonnen door Utrecht, en ook nu maakten ze er een spannende wedstrijd van. Agents kwam op voorsprong, maar Utrecht draaide het om en ging de rust in met een 2-1 voorsprong. In de tweede periode kwamen de Amsterdammers terug tot 2-2, maar de laatste periode werd met 3-0 gewonnen door Utrecht. Het team is voor de tweede keer op rij landskampioen.

Zondag
Op zondag vond de damesfinale en het NK voor AB-jeugd plaats in Groningen. De AB-jeugd van UFC Lions werd landskampioen. De kampioen van de dames eredivisie werd Hot Flames, dat UFC Utrecht na penalty shots (4-2) wist te verslaan: 3-2. UFC Groningen en Messed Up verzorgden het toetje van dit volle floorballweekend. De winnaar zou eredivisie spelen, de verliezen eerste. Het verschil was duidelijk: Messed Up (het eredivisieteam) versloeg de Groningers met 12-2.


 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl