Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Zweedse dames winnen wereldtitel


24-05-2003; De Zweedse dames hebben bij het WK in Zwitserland beslag gelegd op de wereldtitel. De favoriet versloeg in de finale het thuisland met maar liefs 8 tegen 1.

De finale werd gespeeld in Bern voor een uitverkocht huis (2800 toeschouwers), maar dat mocht het Zwitserse team niet baten. Uitblinkster Ekeroth scoorde 5 keer in de finale en werd topscoorster van het toernooi.

Zwitserland behaalde de finale na een sterke wedstrijd tegen Noorwegen. Het thuispubliek was massaal gekomen om met een luid ‘Hopp Schwiiz' de thuisploeg aan te moedigen, maar direct in de eerste periode maakte Zweden al duidelijk wie de sterkste zou zijn.

In de halve finale zag dat er voor Zweden nog heel anders uit. Tegenstander Finland speelde sterk en stond ruim (4-1) voor. Maar van de enige weken daarvoor gespeelde ijshockeykraker Finland-Zweden hadden de Zweedse dames geleerd dat ook een grote achterstand niet onoverkomelijk is. Zweden trok het initiatief naar zich toe en wist enige minuten voor het eindsignaal op een beslissende 5-4 voorsprong te komen. Finland haalde de keeper uit het doel, maar het mocht niet baten. Zweden won en verwees de regerend kampioen daarmee naar de troostfinale. Die uiteindelijke een eenvoudige prooi werd voor de teleurgestelde Finsen.


Het toernooi in de B divisie werd verrassend gewonnen door Japan. Tijdens een gelijk opgaande wedstrijd stond de teller na het verstrijken van de derde periode op 6-6. Hoewel Polen veelal een veldoverwicht had, wisten de Japansen dankzij snelle uitbraken en een trefzeker spits steeds weer bij te komen. En zo wist Japan in de extra tijd ook de ‘golden goal' te scoren, waarmee Japan promoveert naar de A divisie. Japan neemt de plaats in van Duitsland, dat als 8e en laatste eindigde in de A divisie.

Nederland mocht niet deelnemen aan het WK. In een voorronde duel werd Nederland uitgeschakeld door Italie, dat tijdens het WK beslag wist te leggen op de 12e plek.

De eerstvolgende wereldkampioenschappen voor Dames zijn in mei 2005 in Singapore. Nadat op 31 december de inschrijving sluit, zal begin 2004 worden bepaald hoeveel teams toegalaten worden. Dan zal ook duidelijk zijn of de Nederlandse dames naar Singapore mogen afreizen. 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl