Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

UA Sonics prolongeert ISSTT titel en bemachtigt NeFUB beker


11-01-2004; 

Bouk Jan Aukes toont de ISSTT 2004 beker (16,7 kb)UA Sonics heeft het 14e ISSTT op haar naam geschreven. De winnaar van 2003 wist in een spannende finale HSK te verslaan met 4-3 en prolongeerde daarmee haar titel.

Het Nederlandse Unihockey is duidelijk sterk in opkomst. Daar waar het ISSTT in het verleden gedomineerd werd door Duitse teams, wisten nu 6 Nederlandse teams door te dringen tot de laatste 12 en 3 tot de laatste 4!

Door overwinningen op respectievelijk GUV Quick Feet en Team Stockholm behaalden HSK en UA Sonics de finale. In de finale ging de strijd gelijk op tot een 3-3 eindstand. De daarop volgende 'sudden death' werd door UA Sonics na ruim een minuut beslist.

Deze eerste volledig Nederlandse finale was daarmee tegelijk de 'Nederlandse finale', waardoor UA Sonics zich ook verzekerde van de NeFUB beker. Deze beker, ooit in het leven geroepen als prijs voor het beste (maar vaak laag eindigende) Nederlandse team heeft zichzelf overbodig gemaakt. UA Sonics heeft als laatste winnaar de beker dan ook meegekregen.

Gezien het grote aantal deelnemende teams en de volledige zaalbezetting is het lastig om een toekomstig nieuw NefUB bekertoernooi te combineren met het ISSTT. De NeFUB bedankt de ISSTT commissies voor haar gastvrijheid en het organiseren van de Nederlandse finales van 2000-2004 en de informele bekerfinales van 1993-1999.

De NeFUB streeft ernaar om in het seizoen 2004/2005 naast de competitie een nieuw bekertoernooi te gaan organiseren, eventueel samen met onze Belgische zusterbond. Hierover later meer.

Jos Groot Lipman heeft weer een flinke serie foto's geschoten en op de ISSTT site vind je alle uitslagen en nog veel meer foto's. 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl