Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Bekertoernooi in 2004-2005


14-04-2004; 

Voor het komend seizoen gaat er naast de reguliere competities ook een echt unihockey bekertoernooi plaats vinden. Over de opzet van dit bekertoernooi kunnen jullie hieronder meer lezen. Het bekertoernooi wordt verspreid over drie weekenden (op 4 locaties) gespeeld, deze drie weekenden staan ingeroosterd op de unihockey-kalender 2004-2005 die deze week naar alle verenigingen is verstuurd en die binnenkort ook op deze site zal verschijnen.

Voor deze drie speeldagen voor het bekertoernooi zoeken wij speelsteden. Willen jullie als vereniging graag een speelronde naar jullie stad en vereniging toe halen, meldt je dan aan bij de NeFUB. Afgezien van de voordelen voor je eigen team, betekent dit ook een mooie gelegenheid tot exposure van je club en van het unihockey in jullie omgeving. Naast ondersteuning en advies bij het organiseren van de speelronde zelf, kan de NeFUB ook ondersteuning bieden bij promotie (flyers, etc.) en publiciteit (pers).

Vooraanmelding als speelstad is mogelijk tot 15 mei 2004. Geef bij jullie opgave op naar welke speelronde(s) (zie hieronder) je voorkeur uitgaat en wie contactpersoon voor ons is. De toewijzing van speelrondes gebeurt door de NeFUB in overleg met de aangemelde verenigingen. Mocht je vragen hebben of specifiekere informatie willen, schroom dan niet te mailen.

Opzet NeFUB Beker Toernooi Groot Veld Dames/Heren
Bij de heren groot veld kunnen maximaal tien teams deelnemen. Deze teams worden verdeeld over twee poules (door loting, organiserende verenigingen zijn geplaatst in de poule die op hun locatie speelt) van ieder vijf teams. In de voorronde spelen deze vijf ploegen een halve competitie in wedstrijden van 2 maal 15 minuten. Aan de hand van de resultaten van deze wedstrijden kennen beide poules een eindstand A1, A2, A3, A4, A5 resp. B1, B2, B3, B4, B5. De nummers 1 t/m 4 van elke poule gaan door naar de kwartfinales, de nummers 5 vallen af.
De kwartfinales zijn als volgt: I. A1 - B4; II. A2 - B3 ; III. B1 - A4 ; IV. B2 - A3 ; Deze wedstrijden duren 3x20 minuten en moeten een winnaar kennen (evt via strafballen), dit geldt ook voor alle volgende rondes. De winnaars plaatsten zich voor de halve finales. De halve finales zijn vervolgens: X. Winnaar I - Winnaar IV ; Y. Winnaar III - Winnaar II. De finale is Winnaar X - Winnaar Y (of andersom: thuisspelend team wordt door loting bepaald)

Bij de dames is het speelschema vrijwel identiek, alleen is er een maximum van zes deelnemende teams. Spelvorm is groot veld (N.B.: in het bekertoernooi wordt dus groot veld gespeeld, in de competitie 2004-2005 wordt net als afgelopen seizoen nog klein veld met keeper ("Zwitserse variant") gespeeld. Voorronde wordt gespeeld in twee poules van drie in wedstrijden van 2x15 minuten met een halve competitie in elke poule. De nummers 1 en 2 van elke poule gaan door, de nummers 3 vallen af. De halve finales (3x20 minuten; evt met strafballen bij gelijke stand) zijn: X. A1 - B2 ; Y. B1 - A2. De finale is Winnaar X - Winnaar Y (of andersom: thuisspelend team wordt door loting bepaald).

Speelrondes.
Er wordt gespeeld in 3 rondes op 4 locaties. Verenigingen kunnen zich aanmelden voor elk van de volgende mogelijkheden:
1. Voorronde A: zaterdag 2 oktober voorronde dames plus zondag 3 oktober voorronde poule A heren
2. Voorronde B: zondag 3 oktober voorronde poule B heren
3. Tussenronde: zondag 16 januari kwartfinales heren, halve finales dames
4. Finaleronde: zondag 20 maart halve finales heren, aansluitend finale dames, aansluitend finale heren

(N.B. Voor het geval er vragen zijn over de limiet op het aantal inschrijvingen: verenigingen die in het afgelopen seizoen deel hebben genomen aan de betreffende competitie, zijn bij inschrijving verzekerd van acceptatie van ten minste 1 team, verenigingen die een voorronde organiseren zijn verzekerd van deelname aan die voorronde voor wat betreft 1 team.) 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl