Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland verliest van Estland


19-05-2004; 

Gespannen wachten op de vrije slag (23,9 kb)Het Nederlandse Herenteam heeft zijn derde groepswedstrijd tijdens de WK in Zurich met 6-3 verloren van Estland. De vooraf getipte Esten maakten hun reputatie waar met een sterk gespeelde wedstrijd. Ook Nederland speelde sterk en bevestigde eens te meer de ontwikkeling van de afgelopen jaren. De 5-2 tussenstand na de eerste periode werden gevolgd door periodestanden 1-1 en 0-0, waaruit duidelijk blijkt dat Nederland beter in z'n spel kwam en Estland goed partij kon geven.

 

Nederland is nu afhankelijk van de wedstrijd Estland Ė SloveniŽ die donderdag om 13:00 wordt gespeeld. SloveniŽ moet gelijk spelen, winnen, of minimaal 8 doelpunten scoren en verliezen met 1 doelpunt verschil. Estland is echter gebrand op een overwinning, omdat ze daarmee verzekerd zijn van de poulewinst en het sterker geachte ItaliŽ in de halve finale kunnen ontlopen.

 

Nederland speelt dus ofwel vrijdag om 16:00 om de vijfde plaats, ofwel om 19:00 de halve finale.

 

Wedstrijdverslag 

Norry verdedigt uit (31,8 kb)Vooraf was duidelijk zou kiezen voor een defensieve instelling, waarbij de eerste lijn middels snelle counters zou moeten scoren en de tweede lijn vooral de nul moest vasthouden.

 

Meteen vanaf de eerste minuut koos Estland de aanval. De Nederlandse verdediging was echter goed gesloten en kon af en toe gevaarlijke uitbraken forceren met kansen voor Terry en Rob. In de 10e minuut viel er helaas een gaatje in de verdediging, waarop Estland de 1-0 scoorde.

 

Estland speelde agressief en aanvallend en kreeg in totaal 4 2 minuten straffen (Nederland 2). De eerste 2 minutenstraf resulteerde direct in een Nederlands doelpunt. De gebroeders Samwel stonden bij de bal, stapten weg, stapten terug, pass van Terry op Norry, schot dwars door de verbouwereerde verdediging, goal!

 

Kort daarop kreeg Terry een 2 minuten straf wegens duwen. De Esten gebruikten de powerplay om de 2-1 te scoren. Estland kreeg nog een tweede 2 minutenstraf maar dit keer kreeg Nederland geen goede scoringskans.

 

Estland liep in de 16e minuut uit naar 3-1, waarop Terry in de 18e minuut de 3-2 scoorde met een afstandsschot. Nederland was nog volop in de race.

 

Estland voerde de druk op en wist in de 19e minuut de 4-2 te scoren. De 5-2 was een ongelukkig eigen goal. Terry Samwel speelde een hoge terugspeelbal op de keeper. Norry kreeg de bal op de stick, wilde hem naar de keeper spelen maar raakte de bal helaas verkeerd.. 5-2. Zijn enige foutje in een verder sterk gespeelde wedstrijd.

 

Johan en Paul in de verdediging (45,1 kb)Nederland ging de rust in met een 5-2 achterstand en een 16-5 schotstatistiek.

 

In de tweede periode bleek al snel dat het ongelukkige 5e doelpunt geen fatale gevolgen had. Het team herpakte zich en sloot de linies. In de 5e minuut wist Estland voor de laatste keer door de linies te breken, 6-2.

 

Nederland wist de Esten goed tegenspel te geven. De Esten waren veel in de aanval, maar kwamen er niet echt door en kwamen nauwelijks tot schieten. In de 15e minuut kreeg Estland opnieuw een 2 minutenstraf en ook nu wist Nederland gebruik te maken van de powerplay. In de 16e minuut kreeg Rob Labruyere direct naast het doel een pass op maat van Terry Samwel, die hij met een fraaie goal wist af te ronden.

 

De tweede lijn hield het doel schoon, en probeerde via uitworpen en diepe passen countergevaar te creŽren, maar pointman Milan de Jong kwam er niet goed door.

Het evenwicht in de derde periode bleek ook uit de schotstatistieken: 3-3

 

Een rekensom in de pauze leerde dat een 6-3 nederlaag nog geen uitschakeling betekende en dus besloten de coaches Simo en Micke om op balbezit te gaan spelen. De Esten drongen nog wel aan, maar niet meer zo sterk als in de eerste periode. Voor hen betekende de 6-3 stand natuurlijk kwalificatie voor de halve finales.

In de derde periode werd dan ook niet meer gescoord. Wel kreeg Estland in de 14e minuut nog een 2 minutenstraf voor vasthouden en Nederland in de 17e minuut ging Eelco voor 2 minuten naar de strafbank wegens herhaalde overtreding.

 

In de 19e minuut werd keeper Kristian ten Hof op de vingers geslagen door een Estse aanvaller. Een pijnlijke ervaring, maar gelukkig lijkt er geen sprake te zijn van blijvende schade.

 

Na afloop overheerste in de kleedkamer het ‘positive thinking'. Goed, er was verloren, maar van een sterke ploeg, en met een sterk spelend Nederlands team en, last but not least, alle kansen op een finaleplaats!

 

Donderdag  13:00 beslissen Estland en SloveniŽ in een onderling duel wie Estland zal vergezellen naar de halve finale om daar aan te treden tegen (hoogstwaarschijnlijk) Hongarije.

  
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl