Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland strijdt voor brons


21-05-2004; 

De eindstand liegt niet, Italie wint (37,8 kb)Het Nederlands Herenteam heeft vandaag laten zien een waardige halve finalist te zijn. De huizenhoge favoriet ItaliŽ speelde sterk, maar kon niet door de betonnen Nederlandse verdediging breken.

Weliswaar openden de Italianen de score, maar na een knappe goal van Rob en een afstandsschot van Guy stond Nederland op 1-2. Tot in de 3e periode bleef de 1-2 op het scorebord en stond Nederland met 1 been in de finale.

Heel even viel er echter een gat in de Nederlandse verdediging, waarop ItaliŽ de 2-2 scoorde en direct daarna de 3-2. Nederland kreeg nog verschillende kansen, maar kwam helaas niet meer tot scoren.

ItaliŽ speelt nu de finale tegen Estland. Nederland gaat voor brons tegen Hongarije, dat met 6-4 van Estland verloor.

Ruim 60 nederlandse fans bij Italie... (40,3 kb)De stemming na afloop van de wedstrijd was unaniem, Nederland had zich een waardige tegenstander getoond en ItaliŽ was niet ver van uitschakeling. Nu als geldt Nederland voor het WK 2006 in Zweden als 1 van de kandidaten voor de finale!

Erkenning
Uiteraard stond de dag in het teken van de wedstrijd tegen ItaliŽ, maar er is nog meer nieuws. Tijdens het IFF congres van vrijdagmorgen is Nederland toegelaten als volwaardig lid. Bovendien is de IFF toegelaten als volwaardig lid van de GAISF. Daarmee ligt voor Floorball de weg open naar de Worldgames en Olympische erkenning, terwijl voor de NeFUB het NOC*NSF lidmaatschap een stap dichterbij gekomen is. 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl