Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederlands Herenteam 4e bij WK in Zurich


22-05-2004; 

Verloren... (30,9 kb)Hongarije had het beste van het spel. De Hongaren zetten veel druk op beide linies. De Nederlanders hadden gisteren hun beste spel gegeven. De scherpte was er af en dat extra stapje, nodig om de Hongaren te verslaan, zat er niet meer in.

 

Hongarije had een vliegende start, met een doelpunt in de 1e minuut. De Hongaren bleven druk zetten maar Nederland scoorde in de 5e minuut de 1-1. Guy scoorde een fraai afstandsschot op een assist van Terry.

 

Vervolgens scoorde Nederland de 1-2, wederom een goal van Guy. Terry koos de verre hoek, bal terug Guy, schot, goal. Nederland stond op brons.

 

Daarom wat het weer aan de Hongaren. Een dwarrelbal door de verdediging bracht de 2-2. Nederland liep tegen een 2 minutenstraf aan wegens obstructie waarop de Hongaren hun derde doelpunt scoorden. Kort daarop viel de 4-2.

 

In de laatste minuut kregen Terry en Norry weer de kans hun fameuze vrije slag te tonen. De Hongaren beten, maar de scheidsrechters niet. Terry was furieus, gooide zijn stick op de grond en kreeg een 2 minuten straf direct op 20:00.

 

Nederland startte de tweede periode met 4. Dit keer wisten de Hongaren niet te scoren. Het spel ging lang heen en weer, totdat de Hongaren in de 16e minuut een strafbal veroorzaakten. Geen probleem voor Terry die gisteravond nog meldde ‘I never miss a penalty, even if I am sixty, I can come in and score'. En inderdaad. Keeper misleidt en koel afgerond, 4-3. Nederland was weer in de race.

In de 19e minuut had Milan een goede kans op 4-4, maar sloeg over de bal. De Hongaren namen over, counter, 5-3Ö

 

In de derde periode was de Nederlandse pijp leeg. Binnen 5 minuten liep Hongarije uit naar 9-3. Intussen waren in de tweede lijn verse krachten ingebracht. Il shik voor Milan, Roland voor Stephan en Eelco voor Remko. Ook voor Kristian waren de 4 doelpunten te veel en Maarten kreeg zijn eerste speelminuten. Geen dankbare taak maar Maarten toonde zich een waardige vervanger en van vergelijkbaar niveau als Kristian.

I

In de 12e minuut liepen de Hongaren tegen 2x 2 minuten aan. 2 kansen op een powerplay goal. De eerste 2 minuten gingen zonder goal voorbij maar in de tweede viel dan toch de 9-4.

Maarten hield het doel goed schoon met een aantal knappe saves, maar moest uiteindelijk toch nog een doelpunt toestaan, 10-4.

 

In de verdediging (23 kb)Uiteindelijk dus toch 14e, daar waar een stunt lang in de lucht hing. Desalniettemin een sterk toernooi. Het team heeft goed gevochten en aangetoond de halve finales waardig te zijn. Zoals gisteravond in een Zweeds verslag te lezen was: “Nederland is zeker een van de kandidaten voor de A divisie in 2006.”

 

En namens de spelers nog een enorm applaus voor alle fans, die bij alle wedstrijden zo nadrukkelijk aanwezig waren en altijd van de allereerste tot de laatste minuut hun longen schor zongen!!! 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl