Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Zweden prolongeert titel


23-05-2004; 

De vooraf als favoriet betitelde Zweden hebben wederom de wereldtitel gegrepen. De oppermachtige Zweedse heren wonnen wederom al hun wedstrijden en toonden daarmee eens te meer een klasse apart te zijn. De verrassende finalist TsjechiŽ bood dapper weerstand maar was geen partij.

Voor organisator Zwitserland waren de druiven zuur. Na de overwachte en sensationele uitschakeling door TsjechiŽ grepen de Schwiiz ook naast het brons. De kleine finale was absoluut publieksvriendelijk, met sterk spel van de Finnen en een Zwitsers team dat kort voor tijd nog op gelijke hoogte wist te komen. Nadat de verlenging doelpuntloos was geŽindigd, toonden de Finnen hun koelbloedigheid bij de strafballen en sleepten zo alsnog de (teleurstellende) bronzen plak in de wacht.

In totaal hadden zich dit jaar 28 landen ingeschreven voor WK deelname, verdeeld over A divisie (10), B divisie (10) en C divisie (8). Nederland kwam uit in de B divisie in wist daarin de 4e plaats te behalen (totaal 14e).

Naast een record aantal deelnemers was ook de uitzending van halve en hele finale door Eurosport een belangrijke mijlpijl. Kijkers in 54 Europese landen waren getuige van deze live uitzendingen. Daarnaast werden de belangrijkste wedstrijden live uitgezonden door de Zwitserse, Zweedse en Finse televisie.

  
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl