Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Speelschema Europa Cup


17-06-2004; 

Het speelschema voor de voorrondes van de Europa Cup in de eerste week van augustus in Praag zijn door de IFF bekend gemaakt. Bij de heren komt de Nederlandse deelnemer UA Sonics uit in groep A samen met FC Outlaws uit Denemarken en het Estse Jögeva SK Tahe. Bij de dames is Nederlands kampioen Ladies Together eveneens ingedeeld in groep A, samen met het Hongaarse Szolnok Cannibals en Lauku Avize uit Letland. Zowel bij de heren als bij de dames kwalificeren de nummers één en twee in poules zich voor de kwalificatiewedstrijden tegen teams uit de andere poule. De winnaars van deze wedstrijden kwalificeren zich voor de eindronde in januari in Zwitserland.

Voor UA Sonics zijn beide tegenstanders oude bekenden: ook vorig seizoen moesten zij het tegen beide ploegen opnemen. Tegen favoriet FC Outlaws had UA Sonics toen geen schijn van kans, de wedstrijd tegen Jögeva SK Tahe ging toen lang gelijk op maar werd aan het eind beslist door het geblesseerd uitvallen van de Amersfoortse keeper. Desalniettemin mag de plaatsing dit jaar gelukkig worden genoemd, daar de twee andere grote favorieten naast FC Outlaws, het Letse Rubana en het Russische Pomor, ontlopen worden.

Voor de dames van Ladies Together wordt het het eerste optreden in de Europa Cup en de  grote vraag zal dan ook zijn op welk niveau de dames zich internationaal bevinden. Gezien de internationale unihockey verhoudingen, lijkt het Letse Lauku Avize de sterkste tegenstander. De wedstrijd tegen Szolnok zal dan moeten uitwijzen of het combinatieteam uit Wageningen en Gouda zou kunnen doordringen tot de kwalificatiewedstrijden.

Ter voorbereiding op de Europa Cup voorronde speelt UA Sonics in het weekend van 17 en 18 juli een tweetal interessante oefenwedstrijden in Nederland. Tegenstanders zijn het in de Finse 2e divisie uitkomende SC Sonics en de DUitse nummer 3 SC Heidelberg. Een uitgelezen kans om deze goede teams in Nederland in actie te zien. Nadere informatie over tijdstip en locatie volgen nog.

Speelschema Nederlandse teams in de Europa Cup:

Donderdag 5 augustus, Slavia Arena Praag

13:00u FC Outlaws (DEN) - UA Sonics (NED)

15:30u Szolnok Cannibals (HUN) - Ladies Together (NED)

Zaterdag 7 augustus, Slavia Arena Praag

8:00u UA Sonics (NED) - Jögeva SK Tahe (EST)

10:30u Ladies Together (NED) - Lauku Avize (LET)

Kwalificatiewedstrijden zijn op zondag 8 augustus. 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl