Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederlagen ondanks goed spel in eerste optreden Nederlandse EC deelnemers


06-08-2004; 

FC Outlaws (DEN) - UA Sonics 11-3 (1-0, 7-1, 3-2)
Schoten op doel: 27-21
Doelpunten Sonics: Ville Kulmala (assist Olli Tikka), Daniel Tano (Olli Tikka), Mats Eglin (Jeroen Laemers)
Strafminuten: Outlaws 10, Sonics 12 (Paul Arens 6, Boukjan Aukes 4, Mats Eglin 2)

Ladies Together - FC Szolnok Cannibals (HON) 3-7 (0-3, 2-2, 1-2)
Doelpunten Ladies Together: Liesbeth Smit, Carolien de Lange (2x)

De beide Nederlandse deelnemers aan het Europa Cup toernooi zijn het toernooi, ondanks goed spel, met nederlagen begonnen. UA Sonics moest in hun eerste wedstrijd aantreden tegen de grote favoriet in de voorronde, FC Outlaws uit Denemarken. Waar dezelfde wedstrijd vorig jaar nog in een afstraffing voor de Anersfoorters leidde, werd er nu lange tijd goed tegenspel geboden. Een 1-0 stand in de eerste periode en 3-2 over de derde periode waren hier getuigen van. Acht ongeconcentreerde minuten in de tweede periode leidden echter tot zes Deense doelpunten, waarmee de wedstrijd bekeken was. Het geboden tegenspel lijkt echter mogelijkheden te bieden voor de wedstrijd van zaterdag tegen de Estse kampioen Jogeva.

Hetzelfde kan gezegd worden van het eerste internationale optreden van Ladies Together, de Nederlandse kampioen bij de dames. In de eerste periode ging de wedstrijd lange tijd gelijk op tegen het technisch sterkere Szolnok uit Hongarije. De Nederlandse dames waren enkele malen zeer dicht bij een doelpunt, maar misten precisie en schotkracht in de afronding. Een 2-2 stand in de tweede periode en een verdienstelijke 7-3 eindstand waren echter het hoogst haalbare. Zaterdag wacht het team van coach Feiko Postma de volgende tegenstander, de sterke Letse kampioen. 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl