Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Samengaan SUN en NeFUB een feit


01-09-2004; 

Anderhalf jaar geleden zijn de Stichting Unihockey Nederland en de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond gesprekken begonnen over een mogelijk samengaan. Al snel werd duidelijk dat beide partijen 'gingen' voor een volledige samensmelting en dan zo snel mogelijk.

De datum van 1 september 2004 werd algemeen als ambitieus gezien. Uit de gesprekken bleek dat er weliswaar de nodige cultuurverschillen waren, maar al snel bleek dat deze geen al te grote belemmering hoefden te vormen. Al snel werd overeenstemming op hoofdlijnen bereikt. Afgelopen voorjaar werd duidelijk dat de datum van 1 september nog steeds haalbaar was.

De besturen van SUN en NeFUB zijn zeer verheugd met deze snelle en harmonieuze samensmelting en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Uiteraard begint het werk nu pas echt. De komende weken gaan we hard aan de slag om de nieuwe organisatie verder in te vullen. Tegelijk staat het nieuwe seizoen voor de deur...

De eerste resultaten zijn nu direct al zichtbaar:

  • logo nefub met tekst klein (1,5 kb)De websites van SUN en NeFUB zijn samengevoegd. De NeFUB site is uitgebreid met een aparte rubriek 'op school'. De komende weken zullen we de site nog verder uitbouwen met nieuwe rubrieken, een nieuwe indeling en een nieuw jasje.
  • Bij een nieuwe organisatie hoort natuurlijk ook een nieuw logo. Freek Stegeman heeft in dit nieuwe logo eenvoud en kracht samengebracht. De zo kenmerkende Unihockey bal vertegenwoordigd in al haar eenvoud de kracht van onze sport. Bij het logo ontwerp is bovendien rekening gehouden met tal van toepassingen, van briefpapier via vlaggen tot medailles.
  • Het bureau van de SUN is sinds vandaag het bureau van de NeFUB en daarmee beschikt de voorheen volledig op vrijwilligers draaiende bond ineens over 5 professionele bureaumedewerkers! Op het bureau staan de medewerkers 5 dagen per week paraat om al jullie vragen te beantwoorden. Het komende jaar zullen de medewerkers zich vooral richten op de organisatie van onze schoolevenementen, clinics en demonstraties, ontwikkeling van vernieuwende unihockey projecten en ondersteuning van de 'oude' NeFUB competities.

Uiteraard zullen we jullie nog meer in detail informeren over alle nieuwe ontwikkelingen en mededelingen. En zet dit vast in je agenda: zondag 19 september is er na de finale van de BENELUX Cup in Den Haag een borrel voor ALLE NeFUB leden. Op zaterdag 9 oktober is de eerste ALV van de nieuwe NeFUB in het Gasunie gebouw te Groningen met na afloop een borrel voor alle relaties van NeFUB en SUN. Tot ziens op 19 september, 9 oktober of tijdens een van onze activiteiten,

Popko de Jonge, voorzitter SUN
Hans Botman, voorzitter NeFUB 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl