Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Unihockey nog niet erkend door IOC


01-09-2004; 

De IFF (international floorball federation) heeft dit jaar een aanvraag bij het IOC ingediend om de sport floorball te erkennen. Dit is een eerste stap in de richting naar deelname aan de Olympische Spelen. Het IOC kan echter de sport nog niet erkennen omdat er nog geen 50 landen bij de IFF zijn aangesloten (op dit moment zijn 32 landen lid).

Deze uitspraak betekent echter niet dat er geen vooruitgang in de gang naar erkenning is. De aanvraag blijft in behandeling. De IFF hoeft dus niet te wachten tot 2008 om een nieuwe aanvraag te doen. De procedure is gestart en het is dus slechts een kwestie van tijd. De IFF heeft beloofd er alles aan te doen om zo snel mogelijk aan de criteria te voldoen.

Overigens heeft het IOC bepaalt dat Unihockey een zomersport is. Deze bepaling en het in behandeling houden van de aanvraag zijn zonder meer positieve signalen. Na de erkenning door het GAISF geeft het IOC hiermee een duidelijk signaal dat Unihockey een volwaardige sport is, die echter nog wel bredere steun moet verwerven. 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl