Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Scheidsrechterscursus - het theorieexamen (2 en 3 oktober)


06-10-2004; Scheidsrechterscursus - het theorieexamen (2 en 3 oktober)

Tijdens het beker-weekend van 2/3 oktober heeft het theorie-examen voor scheidsrechters plaatsgevonden. De twee dagen lange scheidsrechterscursus van voorgaande jaren is vervangen door een theorie-gedeelte op basis van zelfstudie en een begeleid praktijkgedeelte tijdens officiŽle competitiewedstrijden. Deze nieuwe opzet heeft voor- en nadelen laten zien. Het grote voordeel is dat door deze opzet veel meer mensen in de gelegenheid kwamen het theorie-examen af te leggen. Dit is een goede en noodzakelijke ontwikkeling door de enorme groei van de competitie. Nadeel is dat veel spelregels in de praktijk lastig te interpreteren zijn. Het hiervoor vervaardigde document "interpretaties van de spelregels" zou hierin een hulp moeten bieden, maar geschreven tekst kan nooit op tegen een interactieve theoriecursus van een volle dag.

In het weekend zijn twee versies examens gebruikt. De veronderstelling van sommigen dat de ene versie moeilijker was dan de andere wordt niet bekrachtigd door de resultaten:
gemiddeld aantal fouten versie 1: 19,4; 6 mensen geslaagd
gemiddeld aantal fouten versie 2: 19,7; 6 mensen geslaagd
Van de 32 mensen in totaal hebben er dus twaalf het in de eerste keer gehaald. Van twee mensen volgt het resultaat nog.

Voor degenen die het niet gehaald hebben en voor al diegenen die afgelopen weekend niet konden, wordt er een herkansingsmogelijkheid geboden in het volgende competitieweekend (16 en 17 oktober). Inschrijven hiervoor kan door een mail te sturen naar scheidsrechterscommissie@nefub.nl. Het materiaal kan van de site gedownload worden (menu spelregels, submenu scheidsrechters) of het wordt op aanvraag toegestuurd.


De scheidsrechterscommissie
Eelco en Johan


 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl