Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Tweede theorie-examen voor scheidsrechters


20-10-2004; 
Met het stijgen van de kwantiteit en kwaliteit van het Nederlandse unihockey zal zowel het aantal scheidsrechters als hun niveau moeten stijgen. Het theorie-examen van afgelopen weekend was dan ook zwaar om de nodige theoretische kennis van de geslaagde scheidsrechters te waarborgen. Door meerdere mogelijkheden te bieden tijdens competitiedagen, hopen we ook te kunnen voldoen aan de nodige groei in het aantal scheisdrechters. Dit jaar zijn van de 44 kandidaten reeds 22 geslaagd en we bieden in het weekend van 6/7 november nog een nieuwe, waarschijnlijk voorlopig laatste mogelijkheid aan (locatie: Utrecht, Olympos). Deze staat zowel open voor iedereen die al ťťn of twee pogingen gedaan heeft als voor nieuwe kandidaten. Nieuwe kandidaten kunnen zich hiervoor opgeven door een mail te sturen naar scheidsrechterscommissie@nefub.nl. De kosten voor alleen theorie zijn EUR 5,-; De kosten voor het hele examen bedragen EUR 20,-. Cursusmateriaal kan desgewenst thuis worden gestuurd of anders worden gedownload vanaf www.nefub.nl (menu spelregels, submenu scheidsrechters).
Goede theoretische kennis is onontbeerlijk voor een scheidsrechter, maar niet de enige voorwaarde. De goede scheidsrechter onderscheidt zich pas in de praktijk. We gaan de nieuwe aspirant-scheidsrechters dan ook intensief in de praktijk begeleiden om zo ook aan dat facet te werken. Uiteraard zullen we de bestaande scheidsrechters niet uit het oog verliezen en ook hen blijven observeren en voorzien van feedback.
Op deze manier hopen we het scheidsrechterscorps te laten groeien in grootte en niveau, passend bij de huidige ontwikkelingen in unihockey.
 
de scheidsrechterscommissie
Eelco en Johan


 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl