Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Verrassend verlies MSUV Hooked op tweede speeldag


31-10-2004; 

Op de tweede speeldag in de 2e divisie van de heren Gasunie unihockeycompetitie is het Maastrichtse MSUV Hooked tegen een verrassende nederlaag aangelopen. Na het verrassend sterke beker-optreden van de Maastrichtenaren (zij lieten in de eerste ronde drie eerste divisie teams achter zich) en de ruime winst op UC Face Off 2 op de eerste speeldag, was Hooked de huizenhoge favoriet voor het kampioenschap in de 2e divisie. Een speeldag verder heeft dat huizenhoge behoorlijk aan lengte ingeboet. Het Enschedese Floorball Flamingo's, met een verliespartij op de eerste speeldag achter de kiezen, overklaste Hooked in de eerste periode volkomen. De beste kansen waren voor de Flamingo's en zij wisten deze ook nog eens makkelijk te benutten. De 3-0 voorsprong die de Enscheders na de eerste periode hadden, kwam nog bijna in gevaar, maar werd uiteindelijk niet meer uit handen gegeven. Bij een 4-3 stand kreeg Hooked nog een riante kans op de gelijkmaker toen aan de Maastrichtenaren een penalty werd toegekend, maar deze kans werd niet benut. Met de keeper eruit en 6 spelers in het veld werd nog getracht een gelijkspel in de wacht te slepen, maar het waren de Flamingo's die het lege doel wisten te vinden en de eindstand op 5-3 brachten.

UA Sonics 2 profiteerde van de Maastrichtse misstap. De Amersfoorters wisten de vorige speeldag wel te winnen van de Floorball Flamingo's en waren nu een maatje te groot voor Sticky Fingers Utrecht 2: 9-3. Face Off 2 had geen problemen met het jeugdteam van HSK en bleef met een 15-1 overwinning in het spoor van de koplopers. Het lijkt zo een spannend jaar te worden in de tweede divisie.

In de eerste divisie werden twee wedstrijden afgewerkt. UC Face Off 1 moest aantreden tegen Sticky Fingers Utrecht 1. De Groningse gasten waren kennelijk in de overtuiging een makkelijke overwinning te gaan behalen en werden door een snelle 2-0 voorsprong na Utrechtse verdedingsfouten in die veronderstelling gestaafd. Een uitermate matte partij van Groningse kant volgde, waar Face Off een week eerder nog indruk maakte met snel en gevarieerd aanvalsspel. Nu was het aan een gebrek aan scherpte bij de Utrechtse aanvallers te danken dat Face Off de volle buit pakte. Met de 3-1 eindstand konden de Groningers zich duidelijk in de handen wrijven. Bovendien was dit voldoende om voorlopig de leiding te nemen in de eerste divisie.

Eveneens in de eerste divisie traden regerend landskampioen UA Sonics 1 en het Groningse GUV Quick Feet aan voor hun eerste wedstrijden. De Amersfoorters waren duidelijk een maatje te groot voor de Groningers en benutten al in de eerste periode hun kansen zo effectief (een 5-0 voorsprong resteerde na 10 schoten op doel), dat er hierna weinig overtuigend spel nodig was om de wedstrijd naar een 8-1 eindstand te brengen. 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl