Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Zweden eerste wereldkampioen dames U19


14-11-2004; 

De Zweedse dames hebben het eerste wereldkampioenschap onder 19 (U19) gewonnen. In een hectische finale versloegen de Zweedse dames aartsrivaal Finland met 6-5.

Acht landen (Zweden, Finland, Zwitserland, Letland, TsjechiŽ, Noorwegen, Duitsland en Hongarije) hadden zich ingeschreven voor dit eerste wereldkampioenschap in Tampere, Finland.

Met name de Finse en Zweedse dames speelden op zeer hoog niveau. Niet zo verrassend, want vrijwel alle speelsters komen uit in de Zweedse en Finse Elite divisies, de sterkste competities ter wereld. Zwitserland kon dit niveau aardig benaderen met vooral tegen zwakkere tegenstanders verzorgd spel.

De grote verrassing van het toernooi was Letland, dat dankzij een overwinning op Noorwegen de halve finale bereikte en vervolgens via goede wedstrijden tegen Finland en Zwitserland aantoonde een terechte halve finalist te zijn. Noorwegen stelde teleur, pas tegen Zweden werd alles uit de kast gehaald, maar toen was het al te laat. Tsjechie speelde in de 'poule des doods', kwam met 3-1 voor tegen Zwitserland maar verloor uiteindelijk met 4-3 waardoor de halve finale uit het zicht verdween. In de wedstrijd om de 5e plek werd Noorwegen eenvoudig opzij gezet.

De niveauverschillen waren enorm, Hongarije en Duitsland waren duidelijk de zwakke 'zusters'. Hongarije had een uitstekende goalie, maar het spervuur van schoten was ook haar te veel. Beide teams kregen in de voorronde dan ook stevige afstraffingen. In hun onderling duel om de 7e plek was Duitsland toch nog een stukje sterker.

Nederland beschikt op dit moment nog niet over een dames U19 teams en was dus ook niet aanwezig in Tampere.

Kijk voor meer informatie op de officiŽle WK website mm.salibandy.net 
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl