Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nederland verliest van Finse KoSSU


20-12-2004; 

Om het twintigjarig bestaan van hun club te vieren was het Finse 5e divisieteam KoSSU naar Maastricht afgereisd. Op het programma stond onder andere een oefenwedstrijd tegen het Nederlands herenteam. De fysiek sterke Finnen wisten hun betere schottechniek duidelijk uit te buiten en wonnen de wedstrijd met 5-2.

Vijf spelers maakten hun debuut voor het Nederlands team, dat geheel uit spelers uit de Nederlandse competitie bestond. Voor Joost Schram, Jeroen Laemers en Sander de Haan was het na een aantal trainingen hun eerste echte wedstrijd in het oranje. Verder was het team op het laatste moment uitgebreid met Wouter Bakker (FB Agents) en Wouter van Helden (UFC Sticky Fingers), die door ziekte open gevallen plekken verdienstelijk invulden. De eerste periode begon voortvarend met een Nederlands overwicht in de eerste vijf minuten. Uit enkele goede aanvallen werd echter niet gescoord. Achterin moest de onervaren defensie duidelijk nog even aan elkaar en aan het snelle spel wennen en van een fout in de nederlandse verdediging wisten de Finnen in de 6e minuut direct te profiteren. Hierna ging de wedstrijd gelijk op met kansen voor beide partijen. Tegen het eind van de eerste periode gingen er echter weer verdedigingsfouten vooraf aan twee Finse doelpunten.

In de tweede periode wist Nederland het initiatief naar zich toe te trekken. Een schitterende pass van Joost Schram zette Stephan Widjaja alleen voor de Finse keeper en deze wist het buitenkansje mooi te benutten. Even later was het weer Stephan Widjaja die scoorde en de aansluiting te weeg bracht. De 2-0 periodestand was zonder meer verdiend. In de derde periode kwamen de Finnen weer wat feller uit de startblokken en kwamen er kansen aan beide zijden. Door de betere Finse schottechniek leverden de Finse kansen echter beduidend meer gevaar op dan de Nederlandse kansen. Het Nederlandse slotoffensief leverde dan ook geen doelpunten meer op, terwijl de Finnen nog wel twee maal het net wisten te vinden.

Al met al was de wedstrijd een zeer leerzame ervaring voor de spelers. Er werd op tempo gespeeld en de wedstrijd was fysieker (maar wel fair) dan wedstrijden in de Nederlandse competitie.

Opstelling Nederland: keeper: Maarten Verweij; lijn 1: Il Shik Sloover, Jeroen Laemers, Stephan Widjaja, Joost Schram, Sander de Haan; lijn 2: Wouter van Helden, Wouter Bakker, Johan Kruseman, Henri Otjens, Milan de Jong.

nr. naam goals assists schoten doel schoten totaal
5 Wouter Bakker 2 3
8 Joost Schram 1 2 4
11 Johan Kruseman 1 2
12 Wouter van Helden 0 0
13 Milan de Jong 4 4
15 Henri Otjens 4 5
16 Stephan Widjaja 2 3 3
17 Jeroen Laemers 0 0
18 Sander de Haan 0 1
21 Il Shik Sloover 2 9 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl