Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Damesteam verliest van Duitsland en Denemarken


13-02-2005; 

Tijdens het 3 landentoernooi in Frederikshaven (Denemarken) heeft het Nederlands Damesteam beide wedstrijden verloren.

Zaterdag speelden de dames de eerste wedstrijd tegen Duitsland. Na het eerdere succes tegen de Duitse dames afgelopen najaar trad het team de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet. Al snel werd duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na 2 perioden stonden de ploegen met 4-4 gelijk.

In de derde periode nam Nederland met 4-5 de leiding en een hernieuwd succes leek mogelijk. Maar na een fout in de 8e minuut kwam Duitsland terug tot 5-5, om vrijwel direct door te stoten naar 6-5. Met nog 10 minuten te gaan brak voor de Nederlandse dames een stressvolle periode aan, waarin de Duitse dames verder uitliepen naar 9-5.

Duitsland - Nederland 9-5 (2-1)(2-3)(5-1)

Op zondag volgde de tweede wedstrijd tegen Denemarken. Ook Denemarken was afgelopen najaar in Duitsland van de partij. De Nederlandse dames verloren toen met 10-0 en wisten dat met Denemarken niet te spotten valt. Helaas zat een revanche er niet in. Ook nu trokken de Deense dames aan het langste eind, al is een 5-2 nederlaag natuurlijk een eervol resultaat. Hoopvol was het resultaat in de altijd lastige derde periode. De Nederlandse dames hielden het hoofd koel en de defensie gesloten, waardoor de Deensen slechts 1 maal scoorden.

Denemarken - Nederland 5-2 (1-1)(3-1)(1-0)

Nederlandse doelpunten:
Sylvette Hesselink en Marein Veenema

De Nederlandse dames gaan de komende maanden onder leiding van de coaches Andree en Bannwart nog volop in training om de laatste puntjes op de i te zetten voor het WK in Singapore, alwaar ze wederom tegen Duitsland zullen aantreden. 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl