Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Herenteam behaalt 3e plaats bij 4 landentoernooi Salzburg


13-02-2005; 

Het Nederlands herenteam is tijdens het 4 landentoernooi in Salzburg (Oostenrijk) als derde geŽindigd met een overwinning op Slowakije en nederlagen tegen TsjechiŽ en Oostenrijk.

In de eerste wedstrijd werden de Slowaakse heren met 7-5 verslagen. Slowakije is geen onbekende. Het team werd afgelopen najaar tijdens de Hungarian Open ook al door 'onze' heren verslagen. De wedstrijd was zeker geen eenvoudige overwinning voor de Nederlandse heren, wat eens te meer duidelijk maakt dat de verschillen tussen de Wereldwijde B (Nederland) en C divisie (Slowakije) niet groot is.

Nederland - Slowakije 7-5

Nederlandse doelpunten:
Felix Doornveld assist Guy Teulings
Terry Samwel assist Rob Labruyere
Rob Labruyere
Guy Teulings assist Rob Labruyere
Terry Samwel assist Felix Doornveld
Milan de Jong assist Johan Kruseman
Felix Doornveld

Dirk Jan Masselink en Jeroen Laemers maakten tijdens deze wedstrijd hun debuut voor het Nederlands herenteam.

De tweede wedstrijd tegen TsjechiŽ ging kansloos verloren met 0-14. TsjechiŽ, de vice-wereldkampioen had in de eerste periode te maken met stevige tegenstand van onze heren, maar wist in de tweede en derde periode eenvoudig uit te lopen naar 0-14. Nederland had in totaal 15 schoten op doel (tegen 43), maar wist geen daarvan te benutten. 

Nederland - TsjechiŽ 0-14 (0-3)(0-5)(0-6)

In de derde en laatste wedstrijd bleek ook Oostenrijk een tikje te sterk. Nederland speelde een matige wedstrijd en werd met 6-2 op haar fouten gewezen. Afgelopen november wisten de heren tijdens de Hungarian open een sensationele overwinning op de Oostenrijkers te boeken. Oostenrijk is afgelopen WK gedegradeerd naar de B divisie en de overwinning van afgelopen najaar gaf dus goede vooruitzichten voor het WK 2006. Nu is duidelijk dat coaches Svensson en Hoogenboom het komende jaar nog heel wat werk te verzetten hebben.

Oostenrijk - Nederland 6-2 (3-0)(2-0)(1-2)

Nederlandse doelpunten:
Rob Labruyere assist Terry Samwel
Rob Labruyere assist Guy Teulings 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl