Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Scheidsrechters

Floorball is een sport met weinig spelbelemmerende regels. Daardoor hoeft er in een goede wedstrijd weinig gefloten te worden en kan de snelheid van het spel hoog en attractief blijven. Dit maakt het echter niet makkelijk om een goede scheidsrechter te zijn. Want hoewel het aantal spelbelemmerende regels zo klein mogelijk is gehouden, zijn er wel tal van regels om het spel eerlijk en vooral veilig te houden. Daarnaast is het juist de snelheid van het spel, die de continue concentratie van de scheidsrechter vraagt.

De NeFUB onderscheidt bondscheidsrechters en clubscheidsrechters. Binnen de bondsscheidsrechters kennen we een A-licentie en een B-licentie. De beste bondsscheidsrechters kunnen door de NeFUB voorgedragen worden om IFF internationaal scheidsrechter te worden. De criteria voor internationaal scheidsrechter worden door de IFF gereguleerd.

Op de subpagina's is informatie te vinden over het opleidingstraject tot officieel erkend floorballscheidsrechter en informatie over de verschillende categorieŽn scheidsrechters: 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl