Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Sponsoring

Het nationaal damesteam is sinds november 2005 hard aan het trainen om op de WFC 2007 een goed resultaat te bereiken. De dames van Oranje zijn al op een trainingsstage geweest in Zwitserland en hebben twee landentoernooien gespeeld in respectievelijk Duitsland en Denemarken. Verder vinden er maandelijks trainingsweekenden plaats waar hard wordt gewerkt om het team nog beter te maken. De dames betalen tot nu toe een groot gedeelte van de hierbij gemaakte kosten zelf. Om deze lasten voor de dames te verlichten zoeken wij een aantal sponsoren die voor een klein bedrag de dames willen helpen.

Bent u geÔnteresseerd? Kijk hieronder voor de mogelijkheden of neem contact op met de NeFUB (Eva Smal: per telefoon 06-44266215/per e-mail).

Het nationaal damesteam wordt al gesponsord door:

Theo's Stroopwafels Blaauw Energie


Wat zijn wij?

Wij zijn de Nederlandse afvaardiging op het wereld-kampioenschap Floorball voor dames. Het is de tweede keer dat wij onze opwachting maken op een wereldkampioenschap (na het WK van 2005 in Singapore), en de voorbereiding tot nu toe belooft een goede kans op een halve finale plek in het B-WK (nummers 10 t/m 20 van de wereld).

Floorball, de snelste teamsport ter wereld', komt oorspronkelijk uit Zweden, maar is nu hard bezig heel Europa te veroveren. Floorball is ook ťťn van de snelst groeiende sporten van Europa. In Zweden, Finland, TsjechiŽ en Zwitserland staat floorball inmiddels in de top 10 van populairste sporten. Hoewel veel floorballregels van ijshockey komen, speel je floorball in een sportzaal, met sportschoenen, kunststof sticks en een zachte plastic 'gaten' bal. De sport is ook wel bekend onder de Zweedse naam ‘Innebandy' en de naam ‘unihockey'.

 In Nederland is floorball geÔntroduceerd eind jaren tachtig. In 1999 is de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB) opgericht. Inmiddels is de bond hard op weg naar 1000 leden, en wordt de sport op heel veel basis- en middelbare scholen beoefend. Nederland kent een heren, dames en heren-u19 nationaal team, en een groeiend aantal jeugdafdelingen. Er zijn verspreid over het land zo'n twintig clubs, en nog veel meer trainingsgroepen.

Het Nederlandse dames-floorballteam bestaat uit een selectie van de beste speelsters van Nederland. Een aantal dames was er al bij in Singapore en anderen zullen hun debuut maken op het WK in mei in Frederikshaven. De Nederlandse dames hebben aansluiting gevonden bij het internationale topveld: in oefenwedstrijden tegen wereldtoppers Noorwegen en Denemarken afgelopen februari werd maar nipt verloren. Ook speelden twee dames al in de Zwitserse competitie op semi-professionele basis.

 Het Nederlands Damesteam Floorball

 • is een team met ambitie,
 • is een team dat Nederland op de kaart kan brengen in de  Floorballwereld,
 • is een team dat trots is op het vertegenwoordigen van de floorballsport, die groots gaat worden in de toekomst,
 • vervult een belangrijke stimuleringsfunctie voor de jeugdige floorballsporters.

Wat hebben wij te bieden?

Door sponsoring van ons nationaal damesteam kunt u uw bedrijfsnaam verbinden aan een dynamische, snel groeiende sport, die populair is in Scandinavische landen en veel wordt gespeeld door jeugd op basisscholen.

Er is een toenemende belangstelling voor de sport en het damesteam onder de schrijvende pers (zoals recentelijk artikelen in het Dagblad van het Noorden en AD Sportwereld). Op het WK in Denemarken zullen de tribunes bij de Nederlandse wedstrijden naar verwachting met meer dan 50% bevolkt worden door Nederlandse supporters. Ook zoeken de dames en staf media-aandacht. Over het laatste drielandentournooi werd bijvoorbeeld door vijf regionale bladen en radiostations bericht, waaronder het Dagblad van het Noorden en het AD. Op televisie was floorball tot nog toe alleen bij Eurosport 2 te zien, maar ook daar groeit de aandacht.

Na het WK verdwijnt de sportkleding natuurlijk niet in de kast. Het nationaal team zet haar activiteiten aankomende jaren door en zal dan bij trainingen, clinics, nationale en internationale wedstrijden gebruik blijven maken van het sponsormateriaal.

Mogelijkheden zijn:

 • Ruimte voor uw bedrijfsnaam/-logo op ons trainingsbroek of -trui (circa 20 stuks)
 • Ruimte voor uw bedrijfsnaam/-logo op onze inspeelshirts (circa 20 stuks maal 5)
 • Een bedrijfsclinic verzorgd door Nationaal Teamspeelsters
 • Vermelding op de website gedurende het WK (tijdens vorig WK recordbezoek op onze website)
 • Vermelding in persberichten
 • Vermelding op zweetbandjes, haarbandjes, ed.

Wat zoeken wij?

De dames betalen tot nu toe een groot gedeelte van de voor het WK gemaakte kosten zelf. Om deze lasten voor de dames te verlichten zoeken wij een aantal sponsoren die voor een gering bedrag (vanaf 500 euro) de dames willen helpen. Het gaat tot nu toe om een totaalbedrag van 5000 euro. Het kan hierbij gaan om sponsoring in natura (zie voorbeelden onder) en in valuta. Bij valuta zal het gaan om een bedrag van minimaal 500 euro per sponsor. Natuurlijk gaan wij graag in gesprek met u over het aanbod!

Voorbeelden sponsoring van uw bedrijf of product in natura, zoals:

 • Kleding
 • Bidons
 • Zweetbandjes
 • Handdoeken
 • Gadgets/ giveaways om te geven aan onze tegenspeelsters
 • Bedrukken programmaboekje ‘Nederlands Damesteam naar de WK'
 • Eten en drinken
 • Vervoersmiddelen
 • Hotel(overnachting)


 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl