Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Denemarken - Nederland


Denemarken - Nederland 16 - 1 (3-0, 6-0, 7-1)

De Nederlandse jongens hebben vandaag in de eerste wedstrijd op het B-WK verloren van Denemarken met 16-1. Maar ondanks dat de nederlaag groot was, is het team niet ontevreden terug gegaan naar Biel, waar het team overnacht.

Degradant uit de A-poule Denemarken werd al van te voren als een bijna onneembare vesting gezien, en dat bleek in de wedstrijd. De denen speelden een mooi combinatiespel met de meeste goals direct uit een pass.

Nederland heeft echter goed kunnen oefenen met de defensie, en ze speelden in de eerste en aan het eind van derde periode zeer goed. Het laatste doelpunt in de wedstrijd, werd gescoord door Nederland 45 seconden voor tijd, en dat was dan ook verdiend. Het doelpunt werd gescoord door Niek Hovius met een mooie slapshot, direct op een pass van Jochem de Bruin. Na het laatste fluitsignaal werd Jeroen Bart tot Man of the Match verkozen.

Schotstatistieken: 90-32 (30-9, 35-8, 25-15) 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl