Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

WK 2009 Selectie

Stafleden:

Met Il Shik Sloover heeft het damesteam een speler met veel WK-ervaring als hoofdcoach gekregen. Zowel op het WK in Finland (2002), Zwitserland (2004), Zweden (2006) als in Tsjechie (2008) maakte hij deel uit van de herenselectie. Sloover heeft inmiddels ook veel ervaring opgedaan als coach: hij begeleidt de dames van HDM Ladies, die in 2008 kamipoen werden van de 1e divisie dames.

 

Simon van Oijen, assistent-coach, is ook een ervaren speler ťn coach. Hij nam deel aan het WK in Zwitserland met de heren, en hij was succesvol met de dames van U.C. Face Off, die in 2007 landskampioen werden en op een haar na de eindronde misten van de EuroFloorballCup. Momenteel coacht hij de dames bij UFC Groningen.

 

Milou van der Leede, Fysiotherapeute in opleiding. Met haar ervaring opgedaan op het heren WK 2008 in Praag zal ze het damesteam zeker goed kunnen ondersteunen op het fysieke gebied.

 

Bart Blaauwendraad, Manager van de dames. Bart was eerder ook de manager tijdens het WK 2007 in Denemarken en gaat er dit WK weer voor zorgen dat alles soepel verloopt.


De Dames

Na een jaar trainen met een grote groep dames in 2008, zijn in januari 2009 de volgende dames geselecteerd voor deelname aan het WK Floorball in Vasteras, Zweden:

Annemiek Stegehuis, Iris Stokman, Maartje Schokker (UA Sonics)

Eva Smal, Aukje Zielinski, Nina van Mastrigt, Margreet Moons (UFC Utrecht)

Faybienne Kollau, Suzanne Spijkerman (Face Off)

Ingeborg Constandse (GUV Quick Feet)

Machteld Oud, Suzan Hombergen (Hot Shots Nijmegen)

Anna Kijlstra, Marieke Thielen (HDM)

Panka Semmelink (UFC Groningen)

Robyn Winsser, Eline Brekelmans (FB Agents)

Goalies: Sita Verburg (HDM) Cynthia Littooij (FB Agents) Lidwien Reehuis (Face Off)

De dames hebben zich voorbereidt door elke maand een weekend samen te trainen en door oefenwedstrijden te spelen. Zo heeft het nationaal damesteam deelgenomen aan Amsterdamned Floorball Open op 25 en 26 juli en op 12 en 13 september speelden zij op het landentoernooi in Polen. 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl