Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

WK 2009

Het Wereldkampioenschap Dames is van 5 t/m 13 december in Vasteras, Zweden. Alle deelnemers aan het WK dames zijn bekend. Tijdens het kwalificatietoernooi in SloveniŽ wisten Slowakije, Estland en ItaliŽ beslag te leggen op de laatste 3 beschikbare plaatsen. De toernooi indeling is nu als volgt:

Deelnemende landen in de A divisie:

1. Sweden
2. Finland
3. Switzerland
4. Latvia
5. Czech Republic
6. Denmark
7. Russia
8. Norway
9. USA
10.

Poland

Woman's WFC B-division Group C

Singapore, Netherlands, Australia, Italy and Slovakia

Woman's WFC B-division Group D

Germany, Hungary, Japan, Canada and Estonia

 

Onze dames spelen dus in een groep met Singapore (degradant uit de A divisie), AustraliŽ en de qualifiers ItaliŽ en Slowakije.

Het schema voor Nederland is al bekend: Op zaterdag 5 december om 11.00 uur is de eerste wedstrijd tegen Slowakije, een van de qualifiers. De volgende dag speelt het damesteam tegen Australie om 15.30 uur, dit team werd vorig WK 5e bij de B-landen. Maandag 7 december om 12.45 volgt Italie, dat zich voor dit WK moest kwalificeren. Op het vorige WK werd Italie nog met 8-1 verslagen, maar resultaten uit het verleden... De laatste poulewedstrijd voor Nederland kan een lastige zijn, vorig jaar speelde Singapore nog tussen de A-landen. Op dinsdag 8 december om 18.15 uur zullen we zien hoe het afloopt. Na deze poulewedstrijden volgt een rustdag, waarna de plaatsingswedstrijden en de halve finales op 10 december volgen. De finale van de B-landen wordt op vrijdag 11 december om 20.00 beslist.

De top 7 uit de A divisie en de winnaar van de†B divisie kwalificeren zich rechtstreeks voor†het WK 2011.†Uiteraard†gaan de Nederlandse dames strijden voor winst in de B divisie!†


 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl