Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Kwalificatie 2013

In maart 2011 zijn de heren van het onder-19-team begonnen met de trainingen voor het WK in 2013 in Noorwegen. Het onder-19-team neemt helaas niet deel aan het WK 2011 in Duitsland, omdat het zich niet wist te plaatsen tijdens de kwalificaties.

De leiding is in handen van Suzan Hombergen, Sven van der Heide en Dorinde Kleinegris. Zij stellen zich voor:

Suzan Hombergen
Heeft de coaching van U19 overgenomen van haar zus Ingrid Hombergen. Ze speelt sinds 2003 floorball. Aangestoken door haar zus Ingrid, speelde ze in eerste instantie bij Ladies Together. Sinds 2005 traint en speelt ze bij Hot Shots Nijmegen. Daar traint en coacht ze ook de heren. Voor die tijd was ze actief in het hockey waar ze diverse teams heeft gecoacht en getraind. Sinds 2006 komt ze uit voor het nationaal damesteam. Bij het nationaal team heeft ze de WK's in 2007 en 2009 gespeeld en onlangs heeft ze zich met het team gekwalificeerd voor het WK 2011. Suzan wil samen met de staf de ontwikkeling en de resultaten van het U19 van het afgelopen kwalificatietraject verder uitbouwen.

Sven van der Heide
Nu voor de derde keer als assistent coach het traject voor U19 in. Hier komt hij zelf ook vandaan en hij traint mee met het herenteam. Hij neemt zo de ervaringen vanuit daar mee naar het U19-team. In het dagelijks leven studeert hij werktuigbouwkunde in Enschede en speelt hij voor Sonics uit Amersfoort.

Dorinde Kleinegris
Zal de rol van team manager op zich nemen dit WK (kwalificatie) voorbereidingstraject. Is zes jaar geleden begonnen met het unihockeyen in Zwitserland, waar ze het op stage leerde kennen. Daar zo enthousiast geworden van het spelletje dat ze het veldhockey eraan gegeven heeft en bij terugkomst in Nederland ook is gaan floorballen. Begonnen bij Ladies Together, en nu actief bij de dames van Sonics.

Contact
u19herenteam@nefub.nl 
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl