Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Hoofdstuk 7: Doelpunten

Ga naar hoofdstuk:   1  |  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  

701 Geldige doelpunten
1) Een doelpunt is geldig als het op correcte wijze gemaakt is en is bevestigd door middel van een face-off op de middenstip.
Alle geldige doelpunten worden genoteerd op het wedstrijdformulier met het tijdstip en nummer van de speler die het doelpunt maakte en de speler die de assist gaf. Een assist gevende speler is een teamgenoot die direct bij het scoren betrokken was. Alleen één assist per doelpunt zal worden genoteerd. Een doelpunt dat gemaakt wordt in extra tijd of door middel van een strafbal na afloop van een spelperiode of de wedstrijd wordt niet bevestigd door een face-off, maar al goedgekeurd nadat de scheidsrechters naar de middenstip wijzen en het doelpunt genoteerd is op het wedstrijdformulier.

2) Een geldig doelpunt zal niet worden afgekeurd na het nemen van de face-off.
Als de scheidsrechters zeker weten dat een geldig doelpunt niet correct is zal dit genoteerd worden.

702 Op correcte wijze gemaakte doelpunten
1) Als de gehele bal de doellijn van de voorkant van het doel af gepasseerd is na correct gespeeld te zijn. Correct wil zeggen met de stick van een veldspeler gespeeld zonder dat er een overtreding van het aanvallende team aan vooraf ging die leidt tot een vrije slag of tijdstraf, in samenhang met of onmiddellijk voor het doelpunt.
Hieronder valt wanneer:
Een verdediger het doel heeft verplaatst en de bal passeert in de ruimte die normaliter ingenomen wordt door het doel.
Een eigen doelpunt wordt gemaakt. Als een eigen doelpunt wordt beschouwd als een verdediger actief met zijn stick of het lichaam de bal in eigen doel werkt. Als het team dat niet in overtreding is een eigen doelpunt maakt tijdens een uitgestelde tijdstraf is het doelpunt ook geldig.Een eigen doelpunt wordt genoteerd als EG (Eigen Goal) of OG (Own Goal).


2) Als de gehele bal de doellijn van de voorkant van het doel af gepasseerd is na als laatste door een speler van het verdedigende team met de stick of met het lichaam gespeeld te zijn, of onbewust door een speler van het aanvallende team met het lichaam, zonder dat er een overtreding van het aanvallende team aan vooraf ging die leidt tot een vrije slag of tijdstraf, in samenhang met of onmiddellijk voor het doelpunt.
Het doelpunt wordt echter afgekeurd als een veldspeler van het aanvallende team opzettelijk de bal met de voet speelt voordat de bal wordt afgebogen het doel in. Als een speler het doelpunt maakt met een incorrecte stick en de fout wordt pas opgemerkt nadat de bal over de doellijn is, wordt het doelpunt goedgekeurd.

3) Als een speler die niet op het wedstrijdformulier voorkomt of niet correct is genummerd betrokken is bij het doelpunt.
Betrokken houdt in het doelpunt maken of een assist geven.

703 Ongeldige doelpunten
1) Wanneer een speler van het aanvallende team een overtreding heeft begaan die normaliter zou leiden tot een vrije slag of tijdstraf in samenhang met of onmiddellijk voor het doelpunt. (voorgeschreven teken)
Hieronder valt ook wanneer een team een doelpunt maakt met te veel spelers of een bestrafte speler op het veld en wanneer een speler van het aanvallende team opzettelijk het doel heeft verplaatst.

2) Als een speler van het aanvallende team de bal bewust met een lichaamsdeel in het doel speelt.
Omdat dit geen overtreding is wordt het spel hervat met een face-off.

3) Als de bal de doellijn passeert tijdens of na een fluitsignaal.
Een periode of de wedstrijd is afgelopen zodra het signaal begint.

4) Als de bal in het doel belandt zonder de doellijn van de voorkant van het doel gepasseerd te zijn.

5) Als de keeper op een anders correcte wijze de bal in het doel van de tegenstander gooit of schopt.
Omdat dit geen overtreding is wordt het spel met een face-off hervat. De bal moet een andere speler of de uitrusting van een andere speler geraakt hebben voordat hij in het doel belandt.

6) Als een veldspeler van het aanvallende team de bal opzettelijk schopt en de bal het doel in gaat via een tegenstander of de uitrusting van een tegenstander.
Omdat dit geen overtreding is wordt het spel met een face-off hervat.
Een bedoelde voet-pass van de tegenstander die het doel ingaat wordt echter wel toegestaan.


7) Als het team in overtreding een doelpunt maakt tijdens een uitgestelde tijdstraf.
De tijdstraf wordt uitgevoerd en het spel hervat met een face-off.

8) Als de bal via één van de scheidsrechters direct in het doel gaat.

Ga naar hoofdstuk:   1  |  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl