Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Hoofdstuk 7: Doelpunten

Ga naar hoofdstuk:   1  |  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  

701 Geldige doelpunten
1) Een doelpunt is geldig als het op correcte wijze gemaakt is en is bevestigd door middel van een face-off op de middenstip.
Alle geldige doelpunten worden genoteerd op het wedstrijdformulier met het tijdstip en nummer van de speler die het doelpunt maakte en de speler die de assist gaf. Een assist gevende speler is een teamgenoot die direct bij het scoren betrokken was. Alleen ťťn assist per doelpunt zal worden genoteerd. Een doelpunt dat gemaakt wordt in extra tijd of door middel van een strafbal na afloop van een spelperiode of de wedstrijd wordt niet bevestigd door een face-off, maar al goedgekeurd nadat de scheidsrechters naar de middenstip wijzen en het doelpunt genoteerd is op het wedstrijdformulier.

2) Een geldig doelpunt zal niet worden afgekeurd na het nemen van de face-off.
Als de scheidsrechters zeker weten dat een geldig doelpunt niet correct is zal dit genoteerd worden.

702 Op correcte wijze gemaakte doelpunten
1) Als de gehele bal de doellijn van de voorkant van het doel af gepasseerd is na correct gespeeld te zijn. Correct wil zeggen met de stick van een veldspeler gespeeld zonder dat er een overtreding van het aanvallende team aan vooraf ging die leidt tot een vrije slag of tijdstraf, in samenhang met of onmiddellijk voor het doelpunt.
Hieronder valt wanneer:
Het doel is verplaatst en de bal passeert in de ruimte die normaliter ingenomen wordt door het doel.
Een eigen doelpunt wordt gemaakt. Als een eigen doelpunt wordt beschouwd als een verdediger actief met zijn stick of het lichaam de bal in eigen doel werkt. Als het team dat niet in overtreding is een eigen doelpunt maakt tijdens een uitgestelde tijdstraf is het doelpunt ook geldig.Een eigen doelpunt wordt genoteerd als EG (Eigen Goal) of OG (Own Goal).


2) Als de gehele bal de doellijn van de voorkant van het doel af gepasseerd is na als laatste door een speler van het verdedigende team met de stick of met het lichaam gespeeld te zijn, of onbewust door een speler van het aanvallende team met het lichaam, zonder dat er een overtreding van het aanvallende team aan vooraf ging die leidt tot een vrije slag of tijdstraf, in samenhang met of onmiddellijk voor het doelpunt.
Als een speler het doelpunt maakt met een incorrecte stick en de fout wordt pas opgemerkt nadat de bal over de doellijn is, wordt het doelpunt goedgekeurd.

3) Als een speler die niet op het wedstrijdformulier voorkomt betrokken is bij het doelpunt.
Betrokken houdt in het doelpunt maken of een assist geven.

703 Ongeldige doelpunten
1) Wanneer een speler van het aanvallende team een overtreding heeft begaan die normaliter zou leiden tot een vrije slag of tijdstraf in samenhang met of onmiddellijk voor het doelpunt. (voorgeschreven teken)
Hieronder valt ook wanneer een team een doelpunt maakt met te veel spelers of een bestrafte speler op het veld en wanneer een speler van het aanvallende team opzettelijk het doel heeft verplaatst.

2) Als een speler van het aanvallende team de bal bewust met een lichaamsdeel schopt of speelt en de bal gaat in het doel zelfs nadat een tegenstander, de uitrusting van een tegenstander of een speler van het aanvallende team deze heeft aangeraakt.
Omdat dit geen overtreding is wordt het spel hervat met een face-off.

3) Als de bal de doellijn passeert tijdens of na een fluitsignaal.

4) Als de bal in het doel belandt zonder de doellijn van de voorkant van het doel gepasseerd te zijn.

5) Als de keeper de bal in het doel van de tegenstander gooit of schopt zelfs nadat een tegenstander, de uitrusting van een tegenstander of een speler van het aanvallende team deze heeft aangeraakt.
Omdat dit geen overtreding is wordt het spel met een face-off hervat.

6) Als het team in overtreding een doelpunt maakt tijdens een uitgestelde tijdstraf.
De tijdstraf wordt uitgevoerd en het spel hervat met een face-off.

Ga naar hoofdstuk:   1  |  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9   
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl