Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Nationaal damesteam

WFCQ 2017
Van 1 t/m 5 februari 2017 speelt het Nationaal Damesteam het WK kwalificatietoernooi in Celano, ItaliŽ. Doel hiervan is plaatsing voor het WK eind 2017 in Bratislava, Slowakije. Informatie over de selectie en de wedstrijden is te vinden via deze link.

WK 2015
Afgelopen WK speelden de dames spannende wedstrijden tegen Slowakije, Amerika (2x), Rusland en Singapore. Bondscoach Stephan Widjaja zag dat het verzorgde spel leidde tot de veertiende plek. Overige stafleden: Daan Henningheim (assistent-coach), Micael Svensson (assistent-coach), Daphne Wittkšmper (fysiotherapeut) en Wouter Buter (teammanager).

WK 2013
De dames, onder leiding van bondscoach Jorg Andree, wisten zich helaas niet te kwalificeren voor dit WK.

WK 2011
Door een derde plek op het kwalificatietoernooi in Benidorm verdiende Nederland een plek op het WK 2011 in Zwitserland. Onder leiding van Jorg Andree (bondscoach) en Michal Fiala (assistent-bondscoach) werd een dertiende plek behaald. De staf bestond verder uit Bart Tiggelaar (teammanager), Liselotte de Beer (fysiotherapeut) en Karien Andree (mental coach).

WK 2009
Dankzij de vierde plek in de B-divisie in 2007 is Nederland automatisch geplaatst voor het WK 2009 in Zweden. Bondscoaches Il Shik Sloover en Simon van Oijen behaalden met het team de zesde plaats in de B-divisie (zestiende in totaal).

WK 2007
Tijdens dit WK wist het damesteam knap de halve finale van de B-divisie te behalen. Desondanks werd geen eremetaal verdiend; de dames eindigden op de vierde plek (veertiende in totaal).

WK 2005
Het debuut voor de floorballdames op een WK! In Singapore werd onder tropische omstandigheden fanatiek gestreden, met een zevende plaats in de B-divisie als gevolg (vijftiende in totaal).

WK 2003
Het Nationaal Damesteam is opgericht in het voorjaar van 2002. Onder leiding van Jorg Andree (bondscoach) was deelname aan het WK 2003 het doel, maar de dames wisten zich helaas niet te kwalificeren.

 

De selectie voor WFC 2007 Denemarken tijdens het paasweekend

foto: Damesteam tijdens WK 2007 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl