Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Nationaal Damesteam klaar voor kwalificatietoernooi


25-01-2019; 
Volgende week begint het kwalificatietoernooi voor het WK Floorball. Het Nationaal Damesteam (NDT) reist af naar Slowakije en strijdt daar tegen het thuisland, maar ook tegen Letland en Hongarije.

In december 2019 wordt in Zwitserland het wereldkampioenschap gespeeld. In verschilllende werelddelen worden de komende weken kwalificatietoernooien gespeeld om de aan het WK deelnemende landen vast te kunnen stellen. Nederland is ingedeeld in groep EUR4, samen met Letland (#5 op de wereldranking), Slowakije (#6) en Hongarije (#17). Nederland zelf staat achttiende en heeft dus een pittig toernooi in het verschiet.

Om het WK te bereiken, zal Nederland moeten proberen om bij de beste twee te eindigen in deze groep. Ook de derde plek kŠn echter voldoende blijken, aangezien de twee beste nummers drie (van de vier Europese groepen in totaal) zich ook plaatsen.

De wedstrijden zijn gratis te zien via de YouTubekanalen van de IFF (zoek op IFF Channel 1 of IFF Channel 2). Een kleine slag om de arm: soms werken de streams niet optimaal. Het speelschema voor Team NL ziet er als volgt uit:

Vrijdag 1 februari, 18:00 uur: NEDERLAND - Slowakije
Zaterdag 2 februari, 12:00 uur: NEDERLAND - Letland
Zondag 3 februari, 18:00 uur: Hongarije - NEDERLAND

Via de Facebookpagina van de NeFUB zullen de streams gedeeld worden. Ook de resultaten en (zo mogelijk) foto's zullen daar gedeeld worden.


 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl