Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

NK A/B-jeugd & Competitiefinales


08-05-2019; 

Het NK Jeugd is een laagdrempelig floorballtoernooi voor alle floorballende jeugd in Nederland. Dit toernooi wordt georganiseerd om spelers uit de verschillende jeugdcompetities de kans te geven zich met elkaar te meten en om potentiële nieuwe floorballteams de mogelijkheid te bieden floorballwedstrijden te spelen. Sportiviteit en respect staan ook tijdens het NK hoog in het vaandel.

Datum
Zaterdag 25 mei 2019

Locatie
Sportcentrum Olympos
Uppsalalaan 3
3584 CT Utrecht

Informatie over de route en parkeren is te vinden op de volgende website: https://www.olympos.nl/nl-nl/overolympos/bereikbaarheid.aspx.

Het Sportcafé in het sportcentrum zal de gehele dag geopend zijn.

Tijdschema zaterdag 25 mei
09:30 uur Zaal open voor sporters
10:30 uur Start wedstrijden A/B-jeugd
12:45 uur Competitiefinale dames UFC Utrecht 1 - Hot Flames 1
14:45 uur Finale A/B-jeugd
16:00 uur Bekerfinale heren UFC Utrecht 1 - FB Agents

De wedstrijdschema's staan onderaan dit bericht. De A/B-jeugd speelt de wedstrijden in hallen 2 en 3. De seniorenwedstrijden worden gespeeld in hal 1. In het Sportcentrum zal bewegwijzering aanwezig zijn zodat de routing duidelijk is.

Toelichting wedstrijdschema's
De teams in de A/B-jeugd zijn ingedeeld in twee poules. In deze poules spelen de teams één keer tegen elkaar. Na afloop van de poulefase spelen de nummers 1 en 2 in elke poule tegen elkaar in de halve finales, waarna de wedstrijden om de 5e en 6e plaats en 7e en 8e plaats volgen. Het NK eindigt met de wedstrijd om de 3e en 4e plaats en de finale.
De wedstrijdduur voor de A/B-jeugd is korter dan in de jeugdcompetitie, namelijk 2x10 minuten met 5 minuten rust tussen de periodes en 5 minuten tussen de wedstrijden in.

Spelerslijsten
Voor het NK voor A/B-jeugd dient per ingeschreven team een door de verantwoordelijke teambegeleider ondertekende spelerslijst ingeleverd te worden bij het wedstrijdsecretariaat in de hal waar de eerste wedstrijd wordt gespeeld. Deze spelerslijst mag uiterlijk tot aanvang van de eerste wedstrijd gewijzigd worden.
Tijdens de wedstrijden wordt gewerkt met een wedstrijdformulier, maar hierop hoeven niet elke wedstrijd opnieuw alle spelersnamen ingevuld te worden. Zonder ingeleverde spelerslijst mag niet gestart worden met spelen.

Hesjes
Let op: teams zijn zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende hesjes indien er tegen een team met shirt van gelijkwaardige kleur wordt gespeeld. De scheidsrechter bepaalt te allen tijde of hesjes nodig zijn.

Reglement
Tijdens het NK Jeugd is het NeFUB Wedstrijdreglement Jeugd van kracht. Er zijn echter een aantal uitzonderingen op deze regels, deze zijn aan alle verenigingen en teambegeleiders per mail verzonden.

Aandenken
Voor elke deelnemer aan het NK Jeugd is een aandenken beschikbaar. Deze kunnen per team, door de teambegeleider, vanaf 12:00 uur opgehaald worden naast de wedstrijdtafel in hal 3.

Verkoopstand
In hal 3 staat een verkoopstand met floorballmaterialen van Zone. In de stand is een pinapparaat aanwezig.

Scheidsrechters
Zoals jullie in het wedstrijdschema kunnen zien zijn alle teams ingedeeld voor het fluiten van één of meerdere wedstrijden. Elk team dient voor geschikte scheidsrechters te zorgen. Reken niet alleen op teambegeleiders als scheidsrechter, maar vraag bijvoorbeeld ouders en spelers van seniorenteams die het leuk vinden om een aantal wedstrijden te fluiten om te helpen. Er mag onderling geruild worden, dit moeten de betreffende teams zelf afstemmen. We verzoeken alle scheidsrechters om vooraf goed te kijken naar de wedstrijden die zij moeten fluiten en op tijd in de juiste hal aanwezig te zijn.

Zoals in de schema's te zien is, zijn na de poulefases geen scheidsrechters ingedeeld. We verzoeken alle teams om voor deze wedstrijden hun steentje bij te dragen en zoveel mogelijk bij te springen waar nodig zodat alle wedstrijden doorgang kunnen vinden en het schema geen vertraging oploopt.

Finales senioren
Zoals inmiddels gebruikelijk is geworden, worden ook dit jaar seniorenwedstrijden gecombineerd met het NK Jeugd. Op zaterdag 18 mei worden in Amsterdam twee promotie/degradatiewedstrijden in de herencompetitie gespeeld net als de bekerfinales van zowel het dames- als herentoernooi!

Huisregels
We zijn te gast in de sporthallen. Dat betekent dat we niet door het gebouw gaan zwerven, ons netjes gedragen, onze spullen opruimen, afval in de afvalbakken gooien en luisteren naar de aanwijzingen van de beheerder.


 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl