Primeur bij Jeugd Noord: gemixt toernooi

Op zaterdag 30 oktober vond in Haren een toernooi plaats voor alle floorball spelers van regio Noord die vallen onder de leeftijdscategorie C, D of E. Ook spelers die (nog) niet meedoen aan de competitie, mochten deelnemen.

Bijzonder aan dit toernooi is dat teams bestonden uit spelers van verschillende verenigingen. Het idee komt van de Nederlandse Frisbee Bond, waar dit voor de jeugdleden al 12 jaar lang georganiseerd wordt onder de naam ‘HAT-toernooi’.  Spelers van verschillende niveaus werden tijdens het toernooi evenredig verdeeld over de teams binnen hun leeftijdscategorie, zodat er een gelijkwaardige E-, D- en C-competitie zou ontstaan. Daarnaast bood het toernooi spelers de kans om elkaar, henzelf en de andere floorball verenigingen beter te leren kennen.

Het toernooi werd geopend met een speech. Vervolgens gingen de teams uiteen, zodat er tijd was voor kennismaking en een goede warming-up. Vervolgens speelde ieder team drie wedstrijden tegen teams van dezelfde leeftijdscategorie. Hierin werd sportief gespeeld. De verschillende gemengde teams bleken aan elkaar gewaagd te zijn, want er werd veelal gelijkgespeeld of met een klein verschil gewonnen of verloren. Na de wedstrijden werd het toernooi afgesloten met een speech. Spelers uit de D en de E kregen daarnaast een certificaat en een bal cadeau van de NeFUB. Veel spelers hebben aangegeven het toernooi gaaf te vinden en nieuwe vrienden te hebben gemaakt!

Voor de spelers van de C werd de lat iets hoger gelegd. Spelers dienden zelf de opstelling, het wisselen, de tactieken en andere relevante zaken af te spreken, zonder coach. De deelnemende spelers hebben dit goed opgepakt door in de rustmomenten samen te overleggen en ideeën uit te wisselen. Uiteraard was er een coach die een oogje in het zeil hield en de spelers waar nodig ondersteunde. Naast het zelf nemen van besluiten, zijn er spelers geweest die voor het eerst de rol van keeper op zich hebben genomen. Complimenten aan alle spelers van de C voor hun inzet!

Het volgende toernooi zal in het voorjaar van 2022 plaatsvinden. Nu gaan de spelers eerst verder met hetgeen waar ze gebleven waren: de competitie!