Team Powerchair Hockey NL sluit aan bij Floorball bond

In de afgelopen periode hebben er tussen de besturen van de NeFUB en stichting Orange & Wheels constructieve gesprekken plaatsgevonden over aansluiting van het Team Powerchair Hockey NL bij de Floorball bond. Deze hebben geresulteerd in de intentie om nauw samen te gaan werken en team Powerchair Hockey NL onderdeel te laten zijn van de NeFUB.

Powerchair Hockey, ook wel elektrisch rolstoelhockey genoemd, wordt sinds eind jaren zeventig gespeelt door sporters met een lichamelijke beperking, die gebruik maken van een elektrische rolstoel. Nederland behoort tot de wereldtop en is veelvuldig Europees- en Wereldkampioen. De Nederlandse competitie valt op dit moment nog onder  verantwoordelijkheid van de KNHB. Dit geldt niet voor Team Powerchair Hockey NL.

Door aansluiting bij de NeFUB kan Team Powerchair Hockey NL zich verder door ontwikkelen, mede omdat ze gebruik kunnen maken van de structuur en mogelijkheden van de Floorball bond. Afgesproken is dat de NeFUB niet verantwoordelijk is voor de financiën en organisatie van Team Powerchair Hockey NL. De situatie blijft in dat opzicht hetzelfde. Stichting Orange & Wheels blijft vooralsnog deze verantwoordelijk op zich nemen, hetzelfde geldt voor het programma BeloftenNL.

Beide partijen kijken erg uit naar deze nieuwe samenwerking. Het is goed voor een inclusieve beleving van onze beide sporten. Er zijn veel overeenkomsten en raakvlakken tussen Floorball en Powerchair Hockey. Ervaring en knowhow waar we gezamenlijk veel profijt van zullen hebben.

 

Meer informatie: www.powerchairhockey.nl