Trainerscursus

De NeFUB is in samenwerking met floorball vereniging FB Agents bezig met het ontwerpen van een floorball trainerscursus. Omdat niet iedereen evenveel ervaring of dezelfde achtergrond heeft, is het de bedoeling dat er in de toekomst drie niveaus aangeboden worden:

  • Trainer A – voor beginnende trainers die graag willen leren hoe ze voor een groep moeten staan en basiskennis van floorball op willen doen.
  • Trainer B – voor trainers die willen leren hoe ze een complete floorball training geven.
  • Trainer C – voor gevorderde trainers die naast het geven van trainingen bijvoorbeeld ook jaarplanningen maken.

Om het niveau te voltooien moet je een aantal vaardigheden leren, die elk worden behandeld in verschillende modules. Elke module zal bestaan uit zowel een deel theorie als een deel praktijk. Tussen de modules door ga je aan de slag met thuisopdrachten die je thuis voorbereidt en uitvoert bij je vereniging onder leiding van een begeleider binnen de vereniging.

Pilot Trainerscursus Trainer A start binnenkort!

Ben jij trainer bij je floorball vereniging, en zou je graag meer willen leren? Of ben je een betrokken ouder die wel wil helpen, maar geen achtergrond heeft in sport of in floorball? Geef je dan op voor de pilot trainerscursus Trainer A!

Deze pilot zou in het najaar van 2020 starten, maar is wegens de maatregelen omtrent Covid-19 uitgesteld. De cursus zal nu in seizoen 2021-2022 georganiseerd worden. Het eerste onderdeel daarvan is de online cursus ‘Een beetje opvoeder’ van NOC*NSF. Deze doen deelnemers individueel, voorafgaand aan de eerste bijeenkomst. Vervolgens wordt er een fysieke bijeenkomst georganiseerd, waarbij de online cursus nabesproken wordt en er verder ingegaan wordt op de theoretische en praktische aspecten van het trainerschap. De tools die je leert, neem je mee naar trainingen die je bij je vereniging geeft. Bij je vereniging vraag je minstens één keer om feedback van een ervaren trainer. Al je ervaring neem je mee naar de tweede en tevens laatste bijeenkomst, waar je dit deelt met medecursisten en je zo van elkaar leert. Gedurende de hele cursus houd je tevens een klein portfolio bij, waarin je alles met betrekking tot de cursus bijhoudt. Denk aan theorie, trainingsvoorbereidingen en reflecties. Deelname aan de cursus is gratis, omdat het een pilot betreft.

Er hebben zich al een aantal deelnemers ingeschreven, maar we hebben ruimte voor meer! Dus ben je geïnteresseerd? Geef je dan op door te mailen naar opleidingen@nefub.nl, met in de cc angelina@nefub.nl. Vertel in de mail kort wat je graag zou willen leren en geef ook je telefoonnummer door.