Trainerscursus

Train de trainer
Ben jij trainer bij je floorball vereniging, en zou je graag meer willen leren? Ben je betrokken ouder die wel wil helpen, maar geen achtergrond heeft in sport of in floorball? Ben je als bestuurder altijd op zoek om je kader weer rond te krijgen voor volgend seizoen? Lees dan snel verder – we zijn op zoek naar jouw input in het aankomende ledenberaad! Dit is het moment om je input te geven en mee te denken over hoe we als bond, clubs en spelers goede trainers kunnen opleiden.

Wat is een goede trainer?
Wat is een goede training?
Hoe zorg ik voor een veilige training?

De NeFUB is in samenwerking met floorballvereniging FB Agents sinds eind 2019 bezig met het ontwerpen van een floorball trainerscursus. Omdat niet iedereen evenveel ervaring of dezelfde achtergrond heeft, willen we drie niveaus aanbieden:
Trainer A – voor beginnende trainers die graag willen leren hoe ze voor een groep moeten staan en basiskennis van floorball op willen doen
Trainer B – voor trainers die willen leren hoe ze een complete floorballtraining geven
Trainer C – voor gevorderde trainers die naast het geven van trainingen bijvoorbeeld ook jaarplanningen maken

Om het niveau te voltooien moet je een aantal vaardigheden leren, die elk worden behandeld in verschillende vakken en modules. Elke module zal bestaan uit zowel een deel theorie als een deel praktijk. Tussen de modules door ga je aan de slag met thuisopdrachten die je thuis voorbereid en uitvoert bij je vereniging onder leiding van een begeleider binnen de vereniging.

Het doel is om in het najaar van 2020 te starten met de allereerste floorball trainerscursus Trainer A.