Utrecht kroont zich tot floorballhoofdstad van Nederland

Op zaterdag 25 mei vonden de finales om het landkampioenschap plaats. Zowel bij de dames als bij de heren was het goud voor Utrecht.

Dames
De damesfinale ging tussen Utrecht en Hot Flames, de twee hoogstgeklasseerde teams in de competitie. Hoewel de wedstrijd in de eerste period gelijk op ging (1-1), werd langzaamaan het verschil in schotkracht tussen beide teams duidelijk. Halverwege de wedstrijd nam Utrecht opnieuw de leiding (2-1), dus de Flames wisten wat ze moesten doen in de laatste periode. Echter was het Utrecht dat bleef scoren, en met drie goals in de laatste periode werd de wedstrijd in Utrechts voordeel beslecht: 5-1.

Heren
De herenfinale was een herhaling van de bekerfinale van vorige week. Ook toen stonden FB Agents (Amsterdam) en Utrecht tegenover elkaar, en ook toen trok Utrecht aan het langste eind.

De finale begon goed voor Utrecht, met een ruststand van 1-0, maar Agents draaide de wedstrijd om in de tweede periode en pakte de voorsprong: 1-2. Utrecht had echter een sterke eindsprint in de benen. Het team scoorde nog vier keer in de laatste periode, waarbij Gatis Gailitis driemaal rechtstreeks betrokken was (1+2). Agents zette er geen goals meer tegenover, dus de landstitel ging opnieuw naar Utrecht: 5-2.