Wijziging opzet tweede divisie herencompetitie

Ongetwijfeld hebben jullie ook de geluiden gehoord dat er dit jaar minder teams zullen deelnemen aan de herencompetitie dan afgelopen jaren. We vinden dit erg jammer, maar begrijpen ook de strubbelingen waar verenigingen mee worstelen. Het bestuur, bondsbureau en de competitiecommissie van de NeFUB hebben overlegd over het verloop van de herencompetitie in seizoen 2020-2021 en zijn tot het volgende besluit gekomen. 

Eredivisie en eerste divisie
De eredivisie en eerste divisie zullen elk bestaan uit 8 teams en verlopen zoals in de afgelopen jaren gebruikelijk was. In 14 wedstrijddagen spelen alle teams 2x tegen elkaar en wordt een hele competitie afgewerkt.

Hierna:
> Een finaledag waarop de nummers 1 en 2 van de eredivisie spelen om het landskampioenschap.
> De nummer 7 van de eredivisie speelt tegen de nummer 2 van de eerste divisie om promotie/degradatie.
> De nummer 7 van de eerste divisie speelt tegen de nummer 2 van de tweede divisie om promotie/degradatie.
> De nummer 1 van de eerste divisie promoveert automatisch.
> De nummers 8 van de eredivisie en eerste divisie degraderen automatisch. 

Tweede divisie
De tweede divisie zal bestaan uit 5 teams. In 15 wedstrijddagen spelen alle teams 3x tegen elkaar. Dat betekent dat elk team eens in de 5 wedstrijddagen een vrije dag heeft. In de wedstrijdkalender staan 14 wedstrijddagen in de seniorencompetitie. Voor de tweede divisie wordt daar een 15e dag aan toegevoegd, namelijk 13 maart 2021. Op die dag vinden ook de halve finales van het bekertoernooi plaats. Als teams uit de tweede divisie deze halve finales spelen zal in overleg met de betrokken teams een ander moment voor de competitiewedstrijden gevonden worden.
Hierna:
> De nummer 7 van de eerste divisie speelt tegen de nummer 2 van de tweede divisie om promotie/degradatie.

> De nummer 1 van de tweede divisie promoveert automatisch.

Teams die in seizoen 2020-2021 in een andere divisie spelen dan in het afgelopen seizoen hebben daar inmiddels bericht van gehad. Alle overige teams spelen komend seizoen in dezelfde divisie als waarin zij afgelopen seizoen speelden.